Logo vierklank.nl
Sport

Irene jeugdteams naar halve finales NOJK

Bijna 500 teams namen deel aan de eerste ronde van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap (NOJK) volleybal. Onder deze teams twee teams van volleybalvereniging Irene uit Bilthoven, meisjes A in de hoogste categorie en jongens C bij de jongste klasse.

Voor de jongens, die de voorronde op 6 januari speelden in Barneveld, was het een spannende dag. Het was namelijk de eerste keer dat ze deelnamen aan het NOJK. Dat was te merken in de eerste wedstrijd, want tegen het sterke Dynamo kwam Irene er niet aan te pas. Maar vanaf de tweede wedstrijd gooiden de Bilthovense jongens alle schroom van zich af. Het begon te draaien, fraaie reddingen, mooie smashes en een paar prachtige bloks brachten Irene naar de beslissingswedstrijd tegen VV Keistad uit Amersfoort. Er volgde een bloedstollende wedstrijd. De eerste set ging met 27-25 naar Keistad. De tweede set wist Irene met 25-20 naar zich toe te trekken. Daarna gaven de Irene-boys in de allesbeslissende set met succes nog één keer alles en wonnen die met 15-8.

Door deze overwinning plaatste Irene zich voor de halve finale die op 17 februari in Borne gespeeld zal worden.

In tegenstelling tot hun jongere clubgenootjes heeft Irene meisjes A inmiddels al veel ervaring op het NOJK. Vorig jaar wisten ze zelfs de finale te halen. Door op 6 januari in Den Haag brutaal van titelkandidaat Inter Rijswijk uit Rijswijk te winnen en vervolgens de dag overtuigend uit te spelen, bereikten de meiden van Irene de halve finale.

Op 17 februari vinden deze plaats in Veenendaal, waar Irene MA zich weer kan plaatsen bij de beste 8 teams van Nederland.            (Michel Everaert)

Meer berichten