Logo vierklank.nl
 Zeister Burgemeester Koos Janssen: 'Kortom: Ria Hermanns is een sieraad voor de gemeenschap en daarom werd zij benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau'.
Zeister Burgemeester Koos Janssen: 'Kortom: Ria Hermanns is een sieraad voor de gemeenschap en daarom werd zij benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau'.
Algemeen

Koninklijke Onderscheiding vrijwilligster OLV kerk Bilthoven

door Walter Eijndhoven

Donderdag 11 januari werd mevrouw Ria Hermanns uit Bosch en Duin in het zonnetje gezet. Al meer dan veertig jaar is zij vrijwilligster bij de Onze-Lieve-Vrouwekerk aan de Gregoriuslaan in Bilthoven. Speciaal voor deze gelegenheid kwam burgemeester (van Zeist) Koos Janssen naar Bilthoven, om haar een Koninklijke Onderscheiding uit te reiken.

Eigenlijk was het gewoon de jaarlijkse Nieuwjaarsbijeenkomst voor leden van de kerk. Hermanns was, net als andere keren, in de keuken van de kerk bezig met haar werkzaamheden, totdat haar familie binnentrad en burgemeester Koos Janssen: 'U heeft heel wat gedaan in al die veertig jaren, dat u hier vrijwilligster bent', begint Janssen zijn verhaal. 'Trouw huishoudster van de pastoor, distributie van het kerkblad, verzorging van de koffie en broodjes bij uitvaarten, is altijd aanwezig voor jong en oud binnen de kerk, rijdt mensen uit Bosch en Duin, Den Dolder, Bilthoven en Maartensdijk naar het ziekenhuis, past op buurtkinderen en brengt hen naar school'.

Collecte
'Ook bent u collectant tijdens de kerkdiensten. Met uw collectezak loopt u naar de voorganger en dan zegt u iets tegen hem. Maar wat u nu eigenlijk tegen hem of haar zegt, is een groot geheim. Niemand die het weet. Is het iets van 'Nou, nou, wat zijn ze (de kerkgangers) weer gul, er zit bijna niets in de collectezak' of is het iets anders? Het blijft een groot vraagteken. Niemand die het ooit zal weten. Ook op financieel gebied bent u een kei. Nadat u de inkopen voor de kerk hebt gedaan, zijn uw standaardwoorden altijd: 'Er is weer een mooi prijsje afgesproken'.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>