Wedstrijdbeeld uit de wedstrijd DOS – ZKC.

DOS nadert koppositie

De zaalcompetitie is halverwege en zaterdag speelde DOS de eerste returnwedstrijd. De uitwedstrijd tegen ZKV werd met drie doelpunten verschil gewonnen. Zaterdag was DOS gastheer en won DOS met vier doelpunten verschil van ZKV.

Coach Andreas van Grootheest kon voor de eerste keer dit zaalseizoen over een volledig fitte selectie beschikken. Vooral de eerste helft bleek dat sommige spelers aan elkaar wat moesten wennen. Tegenstander ZKV is hekkensluiter, maar wist in deze periode gelijke tred te houden met de Westbroekers. En dat lag vooral aan de thuisploeg zelf, die niet hun beste spel op de mat legde. Voor rust leek DOS toch het verschil te gaan maken. ZKV maakte de 9-7 achterstand nog net voor de onderbreking goed, zodat met een gelijke stand werd gerust.

Kleedkamers
DOS kwam erg goed uit de kleedkamers, want binnen twee minuten was een 13-9 voorsprong gepakt. Vanaf dat moment liepen de Zaandammers achter de feiten en DOS aan. Drie minuten later bij 16-10 leek de wedstrijd al beslist. Dat bleek later ook zo, alleen verzuimde DOS een echt grote uitslag neer te zetten. Steeds lieten zij de tegenstanders weer dichterbij komen en zo bleef het verschil tussen de vier en zes punten schommelen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een 25-21 eindstand. Door deze overwinning verstevigde DOS de derde plek op de ranglijst. De achterstand op beide koplopers is teruggebracht tot één punt.

Zaterdag reist DOS af naar Den Haag voor het duel met Achilles. De wedstrijd begint om 19.10 uur.