Logo vierklank.nl
Zhen Bontan (l) en Romy Meekers worden in de bloemetjes gezet.
Zhen Bontan (l) en Romy Meekers worden in de bloemetjes gezet.
Algemeen

Huldiging golfsters op Jagtlust

Vrijdag 29 december ontving wethouder Madeleine Bakker-Smit golfsters Romy Meekers (20) en Zhen Bontan (20) op Jagtlust in Bilthoven, voor hun geleverde prestaties afgelopen jaar. De wethouder, bestuursleden van de Utrechtse Golfclub De Pan (UGC De Pan) en familieleden zetten beide dames in het zonnetje.

door Walter Eijndhoven

Beide golfsters spelen nu al een jaar of drie in de nationale top van Nederland en inmiddels staan Bontan en Meekers op respectievelijk de 115e en de 117e plaats op de wereldranglijst.

Vanaf haar zevende jaar speelde Meekers hockey, maar toen zij eenmaal van golf had geproefd, was de keus snel gemaakt en legde zij zich helemaal toe op deze edele sport. Een goede keus, want binnen twee jaar golfde zij zo goed, dat zij op haar 15e jaar terechtkwam in de nationale NGF B-selectie. Het jaar daarop stroomde zij door naar Jong Oranje. 'Ik trainde op mijn 15e op Amelisweerd in Utrecht en volgde lessen bij mijn pro Annemieke de Goederen', vertelt Meekers. 'Ook speelde ik daar competitie in Dames 1 Hoofdklasse, in een superleuk team. Ook Zhen Bontan was als kind al helemaal weg van golf en traint al jarenlang, met de ambitie om tot de top van Nederland te behoren. En met succes. Zo won zij onlangs nog het Nederlands Kampioenschap Strokeplay. 'Eigenlijk kwam ik bij toeval in contact met golf. Op mijn zevende ging ik met vriendinnen midgetgolfen en toen sloeg het golfvirus toe. Ik stopte met tennis en vanaf die dag was het alleen maar golf en nog eens golf', vertelt Bontan.

Studie
Natuurlijk bestaat het leven van beide dames niet alleen uit golf. Naast hun sport studeren zij nog op het Johan Cruijf College. Bontan: 'Ik studeer marketing communicatie en evenementenorganisatie aan het Johan Cruijffcollege in Nijmegen'. 'En ik doe de opleiding Sport & Coaching in Amsterdam', vult Meekers aan. 'Op deze school kun je je sport goed combineren met een studie. Handig, want als je onverhoopt niets kunt verdienen met je sport, heb je in ieder geval een opleiding gevolgd', legt Meekers uit.

UGC De Pan
Bontan en Meekers zijn nu beide lid van UGC De Pan in De Bilt/Zeist. 'Weet je dat deze mooie golfclub voor 90% op Bilts grondgebied ligt? Velen denken dat deze club in Bosch en Duin (dus gemeente Zeist) ligt, en ja, hun postadres is inderdaad Zeist, maar eigenlijk is het gewoon één van de twee Biltse clubs (de andere is De Biltse Duinen)', legt Bakker-Smit uit. 'Voor beide golfsters is 2017 een goed jaar geweest, vandaar dat wij hen nu graag willen huldigen, en wie weet volgend jaar weer', vertelt Bakker-Smit.

Opvallend
Dit jaar waren vooral opvallend: Bontan en Meekers eindigden op een gedeelde eerste plaats tijdens het Italiaans Amateur Kampioenschap (via een play-off won Bontan en werd zij alsnog eerste), het Nederlands team (Bontan, Meekers en clubgenoot Roos Haarman) wonnen de J. de Nations Cup in Spanje, het team van UGC De Pan prolongeerde de titel in de nationale competitie, Bontan won de Nationale Strokeplay Kampioenschappen, Meekers won het Nationaal Open, in het toernooi waar ook profs mogen meedoen, was Meekers de beste speelster van Nederland, UGC De Pan won met Bontan en Meekers, als eerste club van Nederland ooit, de Europese titel.

Meer berichten