Logo vierklank.nl
 Wout van Dronkelaar: 'De ambities van Kevin de Liefde (foto) reiken hoger dan die van SVM'.
Wout van Dronkelaar: 'De ambities van Kevin de Liefde (foto) reiken hoger dan die van SVM'. (Foto: Kees Diepeveen)
Sport

Kevin de Liefde wil hogerop

Na jaren van trainers uit eigen gelederen koos SVM uit Maartensdijk in 2017 voor Kevin de Liefde als een trainer van buiten de vereniging. Voor de Liefde was SVM zijn tweede vereniging als trainer. SVM moet weer op zoek naar een andere hoofdtrainer. Kevin de Liefde vertrekt na dit seizoen bij de zaterdagderdeklasser uit Maartensdijk

door Henk van de Bunt

De Liefde trad afgelopen zomer in dienst bij de Maartensdijkers, nadat hij eerder vier seizoenen hoofdtrainer was bij het Utrechtse DESTO. Hij verklaarde toen: 'Voor mijn ontwikkeling als trainer is het goed om te ervaren hoe het er bij andere verenigingen aan toe gaat. Ik heb vier jaar bij Desto gewerkt. Dat was mijn eerste club. Nu ga ik bij SVM aan de slag en krijg daar met weer andere dingen te maken. Dat vormt je en dat is wat ik wil. Ik ben een trainer die heel duidelijk en eerlijk wil zijn. Er mag geen ruis op de lijn zijn. Afspraken nakomen, met elkaar hetzelfde doen vind ik heel belangrijk, zowel binnen als buiten het veld'.

Spelersgroep
Wout van Dronkelaar, hoofd technische zaken bij SVM, betreurt het vertrek van de trainer: 'Wij zijn zeer content met Kevin, zijn trainingsstof en werkwijze bevallen ons erg goed. Ook de spelersgroep vindt het jammer dat hij weggaat. Zijn ambities reiken echter hoger dan die van de club. Wij kunnen hem daarin goed volgen. Een opvolger van Kevin de Liefde mag veel gelijkenis hebben met de persoon De Liefde en zal ook moeten instemmen met de ambitie van de vereniging het hoogst haalbare na te streven'. Kevin de Liefde zelf gaf aan inmiddels zo goed als rond te zijn met een nieuwe club.

Meer berichten