Logo vierklank.nl
 Scheidsrechter Frans Burbach kijkt weer uit naar het familiezaalvoetbaltoernooi waar hij met plezier de wedstrijden in goede banen leidt.      
Scheidsrechter Frans Burbach kijkt weer uit naar het familiezaalvoetbaltoernooi waar hij met plezier de wedstrijden in goede banen leidt.   
Sport

Familiezaalvoetbaltoernooi voor dertigste keer

Op 6 januari 2018 wordt voor de dertigste maal het Familiezaalvoetbaltoernooi gespeeld in de sporthal van het HF Witte Centrum in De Bilt. Hans Winkel en Eddy de Kruijff zijn in 1988 met het toernooi begonnen in sporthal de Kwinkelier en hebben dit al die jaren gaande gehouden. Ongeveer acht jaar geleden hebben zij het stokje overgedragen aan Ed Huussen.

door Kees Diepeveen

In het jaar 1988 hadden Hans Winkel en Eddy de Kruijff het idee opgevat om een zaalvoetbaltoernooi te organiseren met een achttal families uit De Bilt. Dat dit zou uitgroeien tot een jaarlijks evenement hadden zij in die tijd zeker niet voorzien. Het toernooi is na 30 jaar nog springlevend. De eerste families, die aan het toernooi deelnamen waren bekende Biltse families als De Kruijff, Van der Lee, Hillen, Wouters, Visser, Toonen, Van Polen en Huussen. De familie Van Polen heeft inmiddels de meeste dienstjaren. Inmiddels zijn er families afgevallen, weer bijgekomen en zijn er ook combinaties van families ontstaan.

Fluit
Scheidsrechter Frans Burbach fluit met collega Arne Hiddinga de wedstrijden. Frans:' Ik kijk altijd weer uit naar dit toernooi en fluit daar met enorm veel plezier. Je ziet door de jaren heen ook de generatiewisselingen ontstaan. De ouderen worden gaandeweg vervangen door de kinderen. Iedereen kent iedereen en dat is zo leuk. Wil niet zeggen dat er niet fanatiek om de punten gespeeld wordt. Maar het blijft sportief. Ik heb er nog nooit iemand uit hoeven sturen en er zijn ook nooit ernstige blessures geweest'.

Niveau
Frans vervolgt: 'Het niveau schat ik in op 4e / 5e klasse zaalvoetbalcompetitie KNVB. In de teams zitten diverse jonge spelers die competitie spelen en dit afgewisseld met niet competitiespelers geeft een aardig niveau. Edwin de Kruijf en Ronald Hoop hebben in het verleden ook meegedaan. Dat zijn oude profvoetballers. Leuk om die mannen bezig te zien'. Tot slot wijst Frans Burbach nog op de deelname van Gert Winthouwer. 'Vele wat oudere Biltenaren kennen Gert als het hulpje van zijn broer Chris Winthouwer, die een bloemenzaak had. Gert bracht altijd op de fiets de bestellingen rond en liet iedereen horen dat hij supporter van Ajax was. Gert is een soort erelid van het toernooi, die als vlaggenist mag optreden'.

Kruisfinales
Er zijn altijd acht teams, die in twee poules van vier strijden om een plaats in de kruisfinales. Het toernooi begint om 11.00. De finale start om 16.45 uur. Voorafgaand hieraan wordt er nog een veteranenwedstrijd gespeeld. Na het toernooi krijgen alle deelnemers en supporters soep met broodjes gevolgd door een feest met livemuziek. Niet alleen scheidsrechter Frans Burbach heeft er weer zin in.

Meer berichten