Toast op de ALS Lenteloop 2018. Staand v.l.n.r. Jos Smit, Madelon Postmus en Mirande Waterlaat. Zittend: Vincent Cornelissen, Wout Kranenburg en Mariëlle Cornelissen.
Toast op de ALS Lenteloop 2018. Staand v.l.n.r. Jos Smit, Madelon Postmus en Mirande Waterlaat. Zittend: Vincent Cornelissen, Wout Kranenburg en Mariëlle Cornelissen.

Start inschrijvingen voor ALS Lenteloop

Algemeen Sport

door Walter Eijndhoven

Maandag 21 mei is het weer rennen geblazen voor het goede doel. Vanaf donderdag 21 december kan iedereen zich weer inschrijven voor de derde ALS Lenteloop in Bilthoven. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor diverse afstanden: 0,5 km-2,5 km-5 km en 10 km. Voor de niet-hardlopers staat een wandeltocht op het programma.

ALS Lenteloop is een actie waarbij deelnemers, hardlopend of wandelend, een zelf gekozen afstand afleggen onder het motto 'samen leven, samen lopen'. Doel is enerzijds om geld te werven voor onderzoek naar en medicatie voor ALS en anderzijds om een evenement te organiseren, waarbij de gezamenlijkheid van samen lopen en samen het leven vieren voorop staat. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar ALS ondersteund, met als doel de oorzaak van ALS te vinden en daarmee beter op zoek te kunnen naar methoden om ALS te bestrijden.

Voortrekker
In 2016 startte in Bilthoven de eerste ALS Lenteloop, met veel deelnemers, gezelligheid en muziek. Voortrekker en voorzitter van deze eerste Lenteloop was de in Bilthoven wonende Vincent Cornelissen. Bij hem is drie jaar geleden ALS geconstateerd. Door het jaarlijks organiseren van dit evenement hoopt hij, met vele medestanders, die vreselijke ziekte ALS uiteindelijk de wereld uit te krijgen. 'Ondanks mijn ziekte sta ik nog altijd positief in het leven', vertelt Cornelissen. 'Hardlopen zal mij niet meer lukken, maar natuurlijk ben ik wel de hele dag van de partij om de deelnemers aan te moedigen. Het is mooi om te zien hoe zo'n evenement de inwoners van een dorp met elkaar verbindt. Daar ben ik trots op'.

Nieuwe voorzitter
Dit jaar nam Mirande Waterlaat uit Bilthoven het stokje over van voorzitter Jos Smit. 'Tot voor kort was ik lid van serviceclub Lions Bilthoven 2000 en was eigenlijk alweer zoekende naar iets anders. Tot ALS Lenteloop op mijn pad kwam. Mijn vader leed aan ALS, dus ik ken deze ziekte van nabij. Voor mij was het daarom niet zo moeilijk om 'ja' te zeggen toen het bestuur van de ALS Lenteloop Bilthoven vroeg of ik voorzitter wilde worden. Een functie waar ik vol voor wil gaan'. Voor meer informatie en inschrijven voor de 3e editie van de ALS Lenteloop 2018 kan via www.alslenteloop.nl

!