Logo vierklank.nl
 Wethouder Rost van Tonningen ontvangt een exemplaar van het jaarverslag en werkplan van VVN-voorzitter Enny Doornenbal.
Wethouder Rost van Tonningen ontvangt een exemplaar van het jaarverslag en werkplan van VVN-voorzitter Enny Doornenbal.
Algemeen

Jaarverslag en werkplan VVN aangeboden

Dinsdag 12 december ontving wethouder Ebbe Rost van Tonningen op zijn kamer in Jagtlust een delegatie van Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling De Bilt. Voorzitter Enny Doornenbal bood de wethouder het jaarverslag 2017 en het werkplan 2018 van de Biltse afdeling aan.

door Guus Geebel

De wethouder zegt blij te zijn met de bijdragen die VVN levert aan het veiliger maken van de gemeente. Onlangs nog reikte hij op verzoek van VVN certificaten uit aan de deelnemers van een 50+ verkeerstraining. Rost van Tonningen noemt de opfrissingstrainingen van VVN voor senioren over nieuwe verkeersregels en ontwikkelingen in het verkeer erg belangrijk. Enny Doornenbal gaat in op een aantal belangrijke ontwikkelingen zoals het praktisch verkeersexamen voor jongeren van basisscholen. VVN organiseert dit examen samen met de scholen. Een innovatie is de app voor het praktisch verkeersexamen waardoor de controle tijdens de route digitaal kan worden gevolgd.

School
VVN De Bilt adviseert om kinderen veilig naar school te brengen. Het gedrag van ouders die hun kinderen met de auto dichtbij de school snel afzetten is een aandachtspunt, want er ontstaan vaak onveilige situaties rondom de school. VVN vindt het jammer als kinderen niet leren met de fiets naar school te gaan, want daarmee kunnen ze ervaring in het verkeer opdoen en het verkeer bij de school veiliger maken. Het elektrische fietsverkeer neemt sterk toe. De hogere gemiddelde snelheid van deze fietsen vraagt meer oplettendheid. VVN biedt snelfietsers een training aan om de verkeersveiligheid te vergroten.

Veiligheid
Het toenemend aantal mensen met een scootmobiel is een andere doelgroep. De gebruikers kunnen op een speciaal parcours oefenen om er veilig mee te rijden, evenals de e-bikers. Wethouder Ebbe Rost van Tonningen zegt toe een van de volgende bijeenkomsten van het verkeersplatform te gaan bezoeken. Dit verkeersplatform bestaat uit een aantal organisaties die de gemeente adviseren in diverse verkeersaangelegenheden.

Meer berichten