De volleybalkampioenen.
De volleybalkampioenen. Foto: Ron Beenen

Irene MA1 overtuigend kampioen

Algemeen Sport

Verrassend gemakkelijk heeft Irene meisjes A1 de titel in de hoofdklasse B van de regio west binnen gehaald. Twee weken geleden was de titelstrijd tussen Irene en het Houtense Taurus nog enorm spannend. Maar waar Irene de laatste weken foutloos speelde morste concurrent Taurus punt op punt.

Irene kon voor aanvang van de laatste wedstrijd het kampioenschap al vieren. Tegen Limes uit Utrecht had Irene deze zaterdag echter nog wat recht te zetten. De uitwedstrijd in oktober was niet de beste van Irene en het team uit Leidsche Rijn kwam dan ook vol verwachting naar Bilthoven . De Irene meiden hadden echter andere plannen en ze lieten nog maar eens zien hoeveel ze gegroeid zijn. Met 25-14, 25-11, 25-4 en 25-15 werd Limes naar huis gestuurd.

Topklasse
Vooral de 3e set was een demonstratie van macht. Met Silke Geraats aan opslag werd Limes compleet overdonderd. Punt na punt serveerde de diagonaal-aanvalster van Irene. Als de bal dan eindelijk eens een keer terug over het net kwam was het Marit Pasterkamp die de bal er op de prima set ups van Fleur den Hertog keihard in ramde. 'Sorry dat we niet meer tegenstand konden bieden' zei de coach van Limes na de wedstrijd, 'maar wat Irene vandaag liet zien was echt van een totaal ander niveau. Irene is echt de terechte kampioen.'

Door dit kampioenschap promoveert het Irene team naar de topklasse. Maar het eerst volgende wapenfeit voor MA1 is de tweede ronde in het bekertoernooi op 10 januari 2018, in Almere tegen VC Allvo MA1. Daarna komt het Irene team in de reguliere competitie uit in de Topklasse.          (Michel Everaert)