Logo vierklank.nl
Muziek

Goylants Kamerkoor zingt Engelse Kerstklassiekers

Voor Maartensdijk is het een primeur: het jubilerende Goylants Kamerkoor verzorgt zondag 17 december om 10.30 uur in de Sint Maartenskerk in Maartensdijk een bijdrage aan de dienst met een Festival van Lessons en Carols.

Het Kamerkoor uit het Gooi bestaat 50 jaar en verzorgt al tientallen jaren zulke optredens. Steeds vaker doet het kamerkoor dat ook in kerkelijk verband. Daarom worden de mooiste Engelstalige kerstliederen afgewisseld met lezingen, die vooruitwijzen naar de geboorte van het Kerstkind. De lezingen worden verzorgd door An Kolfschoten, Anton Sonderman en Leo Fijen.

Betekenis
De liederen krijgen daarmee extra betekenis. Zo is het ooit ook bedoeld, want deze traditie komt overgewaaid uit Engeland. Daar was het bisschop Benson uit Truro, die ieder jaar op Kerstavond een plechtigheid organiseerde rond Kerstliederen en lezingen uit de Bijbel. Toen deze Benson aartsbisschop van Canterbury werd, voerde hij deze traditie voor de hele Anglicaanse Kerk in Engeland in.

Klassiekers
In Nederland verzorgt het Goylants Kamerkoor al jaren Kerstconcerten, vooral rondom Kampen en Huizen. Vorig jaar verzorgden ze een Festival van Engelse Kerstliederen in Eemnes. Nu is Maartensdijk aan de beurt. 'Het is een mooie combinatie van bekende en onbekende kerstliederen', vertelt voorzitter Rienk Harkema van het jubilerende koor. 'Natuurlijk ontbreken klassiekers als Once in royal David's City en O come ye faithfull niet. Maar er klinken ook middeleeuwse kerstliederen. Het is een ode aan de traditie die juist met Kerstmis ons hart raakt. Want als je zingt en naar muziek luistert, kom je dichter bij het geheim van het geloof'.

Gratis
Het Goylants Kamerkoor verleent haar bijdrage gratis in de Sint Maartenskerk in Maartensdijk. Iedereen is welkom vanaf 10.00 uur. Het Festival begint om 10.30 uur met een processie door de kerk en met het ontsteken van de derde Adventskaars.

HvdB

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>