De kangoeroes lopen op met het eerste.
De kangoeroes lopen op met het eerste. Foto: Jannes Aalders

Nova overklast Dindoa in de tweede helft

In een afgeladen sporthal in De Bilt mocht Nova aantreden tegen Dindoa. Eerdere ontmoetingen waren nagelbijtend spannend en de ploeg uit Bilthoven was klaar om het publiek te trakteren op een mooie wedstrijd.

De kleine korfballertjes van de Kangoeroes mochten deze keer oplopen met de hoofdmacht. Bijzonder moment voor Richard van der Pas, die samen met zijn zoontje Liam het veld mocht betreden. Tijdens de eerste helft liet Nova zich verrassen. Nova had moeite om op stoom te komen en liet Dindoa in de wedstrijd komen. De tweede helft was een totaal ander beeld. Nova wist terug te komen en uiteindelijk de wedstrijd met 25-20 te winnen.

Lastig
In de eerste tien minuten van de wedstrijd kwam Nova lastig tot scoren. Wel was het openingsdoelpunt voor hen, maar daarop had Dindoa een sterk antwoord. Onverwachts nam de ploeg uit Ermelo het initiatief en kwam op voorsprong. De spelers van Nova kende een ongelukkige periode. Het spel was goed, maar de doelpunten bleven uit. Schoten vielen niet goed, er werden overtredingen gemaakt en daardoor liet Nova Dindoa in de wedstrijd komen. Dindoa greep deze kans met beide handen aan door verder uit te lopen. Met vier goede afstandsschoten wisten zij zelfs een gat van zes doelpunten te slaan. Aan het einde van de eerste helft werden Job Paauw en Richard van der Pas van vak gewisseld. Achteraf gezien was dit de verandering die de ploeg uit Bilthoven nodig had. Net voor rust wist Maarten van Brenk een afstandsschot te scoren. Dit was het startschot voor de scherpe tweede helft.

Achterstand
In de kleedkamer werd er één ding duidelijk: alle spelers waren klaar om de wedstrijd om te gooien. Een opgepept Nova kwam de kleedkamer uit en keek op dat moment tegen een achterstand van vijf punten aan. Vanaf de eerste minuut in de tweede helft stond er een totaal ander Nova in het veld. Verdedigend werden en minder fouten gemaakt en er werd een hoog scoringspercentage gehaald. Dindoa liet zich in de tweede helft amper zien. De energie die zij in de eerste helft hadden, was ver te zoeken. Op alle fronten was Nova scherper. Onder aanvoering van Maarten van Brenk kwam Nova steeds dichterbij en met nog zeven minuten spelen wist Richard van der Pas de ploeg weer op voorsprong te zetten. Nog even leefde Dindoa op door weer op gelijke hoogte te komen, maar in de daaropvolgende aanval wist Renske van Kempen direct te scoren. Met dat doelpunt was de hoop op winst volledig vervlogen bij de ploeg uit Ermelo. Met doelpunten van onder andere invallers Sam Groenewold en Lotte Keuning stoomde Nova door naar de overwinning. Uiteindelijk floot de scheidsrechter de wedstrijd af met een 25-20 stand.

Het publiek van Dindoa had gehoopt op deze belangrijke punten, maar ging met lege handen terug naar Ermelo. Met deze overwinning staat Nova nog steeds bovenaan in de poule. Volgende week treft Nova Revival, die met één gewonnen wedstrijd op een zevende plaats staat.    (Job Paauw)