Logo vierklank.nl
Algemeen

Ouderenbeleid hard nodig in De Bilt

Ouderen vormen een belangrijke en groeiende groep mensen in de gemeente De Bilt. Ze hebben specifieke wensen als het gaat om wonen, zorg, welzijn en mobiliteit. De lokale PvdA organiseerde eind november een discussiebijeenkomst over dit onderwerp in het HF Witte-zalencentrum.

PvdA-raadslid Erik van Esterik: 'Samenhangend Ouderenbeleid kennen we in De Bilt niet. Met 20 geïnteresseerden wisselden we hierover van mening. Duidelijk is dat wonen een belangrijk thema is. Hoe lang kan ik in mijn eigen huis blijven wonen? Stel dat dit niet meer kan, waar vind ik een betaalbaar appartement? De aanwezigen pleitten voor een daadkrachtig en creatief woonbeleid; bijvoorbeeld door mensen de mogelijkheid te geven zelf vormen van groepswonen te realiseren. Ook werd er stil gestaan bij zorg, mobiliteit en sociale veiligheid. Ook werd nog eens duidelijk dat de digitale communicatie van de overheid te weinig rekening houdt met ouderen die minder hun weg vinden op internet. Een concreet onderwerp was het gebrek aan openbare toiletten in met name de winkelgebieden. De WMO- en Ouderenraad hameren daar op. Deze toiletten zijn nodig, niet alleen voor ouderen, maar ook voor bijvoorbeeld minder validen'.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>