Leerkrachten basisscholen De Bilt staken

Algemeen Jeugd

De leerkrachten in het basisonderwijs willen de leerlingen goed onderwijs blijven bieden. Dat kan alleen als er nu geïnvesteerd wordt in het basisonderwijs. Een te hoge werkdruk gecombineerd met een oneerlijk salaris zorgt voor hoog ziekteverzuim, veel uitval van leerkrachten en een onaantrekkelijk perspectief voor PABO-studenten.

Een fiks lerarentekort dient zich aan en zal voor flinke problemen gaan zorgen als er nu niets gebeurt. Op 12 december sluiten veel scholen in de gemeente De Bilt hun deuren. De scholen bundelen de krachten omdat de situatie nijpend is. Het lerarentekort is ook in de Bilt dagelijks voelbaar.

Actie
'Met een stakingsactie willen de leerkrachten van de Biltse scholen laten zien dat het niet vijf voor twaalf, maar kwart over twaalf is. Deze week hebben er in Nederland al 10.000 kinderen geen goed onderwijs kunnen krijgen; ze zijn naar huis gestuurd, over andere groepen verdeeld en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen. Pas in 2021 heeft het basisonderwijs de volledige beschikking over de toegezegde gelden vanuit de regering. Dat is veel te laat en de genoemde bedragen zijn te laag om de problemen op te lossen' meldt de organisatie. Dus staken de leerkrachten van basisscholen in De Bilt op dinsdag 12 december.

Spandoek
Op de basisscholen De Rietakker, van Dijckschool, Groen van Prinstererschool, Martin Luther Kingschool, Montessorischool, Patioschool de Kleine Prins, Theresiaschool, Wereldwijs en de Werkplaats Kindergemeenschap hangt een spandoek met de tekst: 'Leerkrachten Basisonderwijs in Gemeente De Bilt staken voor nu en voor de toekomst.