V.l.n.r. Valerie Strikkers, Sanne Bolkenstein, Christien Timmer, voorzitter Soroptimisten, Mirthe Toonen en schooldirecteur Ella Prins.
V.l.n.r. Valerie Strikkers, Sanne Bolkenstein, Christien Timmer, voorzitter Soroptimisten, Mirthe Toonen en schooldirecteur Ella Prins.

Opbrengst Filmfeest Julianaschool overhandigd

Algemeen Jeugd

door Guus Geebel

In de Julianaschool kreeg Sanne Bolkenstein, voorzitter van AFRIpads Foundation, op 3 december een cheque van € 3.500 aangeboden voor deze stichting. Het geld was bijeengebracht door de verkoop van kaartjes voor een filmdag op de Julianaschool.

De fimdagwas op 17 november georganiseerd door Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven, een serviceclub van vrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen. Sanne Bolkenstein bedacht AFRIpads: wasbaar maandverband voor meisjes en vrouwen in Afrika. Tijdens haar stage op een school in Oeganda merkte ze dat meisjes wanneer ze ongesteld zijn vaak een paar dagen niet naar school komen. Maandverband kunnen ze niet betalen en in plaats daarvan gebruiken ze kranten of oude kleding. De missie van de AFRIpads Foundation is om vrouwen en meisjes te ondersteunen met lokaal geproduceerd, herbruikbaar maandverband in het Afrikaanse Oeganda. Met ondersteuning door de foundation is er nu werk voor 150 Oegandese vrouwen die lokaal het betaalbare maandverband maken. Inmiddels zijn al meer dan een miljoen menstrual-kits verkocht.