Logo vierklank.nl
Sport

Prima overwinning van FC De Bilt

FC De Bilt begon uitstekend aan de wedstrijd tegen het Soester VVZ'49; het was duidelijk merkbaar dat de Biltse mannen het onnodige verlies van een week eerder tegen JSV wilden revancheren.

Toch duurde het nog tot de 28e minuut voordat hun inzet en goede spel werd beloond. Een mooie voorzet van Glenn Linnebank werd prima ingekopt door Mano Bakkenes. Kort daarna werd een schot van VVZ van richting veranderd en het leek erop dat deze over Jos de Gram in het doel zou vallen. De Biltse goalie stond wederom zijn mannetje en hij tikte de bal schitterend over de lat. Voor rust was het Redouan Boussoufi die bijna voor de 2-0 zorgde, maar zijn mooie schot belandde op de binnenkant van de paal en ging vervolgens voorlangs het veld weer in.

In de tweede helft ging FC De Bilt met prima veldspel op jacht naar de 2-0. In de 58e minuut was het zover. Een uitstekende corner van Raymond van Nistelrooij werd door Marc Schuurman perfect ingekopt. Dat zou het signaal kunnen zijn voor een ruime overwinning, maar enkele minuten werd later een Soester aanvaller net binnen de zestienmeter onreglementair afgestopt. De penalty werd vervolgens vlekkeloos benut door Saddy de Koning en met 2-1 op het scorebord was het ineens weer spannend. Dat het uiteindelijk tot in de blessuretijd spannend bleef, was het gevolg van het missen van kansen, want FC De Bilt had deze wedstrijd ruim voor tijd definitief kunnen beslissen.

FC De Bilt (5de met 16 punten) reist a.s. weekeinde af naar Nieuwegein voor het duel tegen het met 17 punten op de 4de plaats bivakkerende Geinoord.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>