Logo vierklank.nl
Sport

TZ doet zichzelf tekort

Er staan belangrijke wedstrijden op het programma voor Tweemaal Zes. Vorige week werd er verloren tegen Unitas, afgelopen zaterdag speelde ze tegen ROHDA en de volgende wedstrijd is tegen Nic. Allemaal ploegen, die bij elkaar in de buurt staan op de ranglijst en de punten goed kunnen gebruiken.

TZ startte de wedstrijd tegen ROHDA met Geert Drost op de plek van zijn broer Bart Drost, die de afgelopen week niet had getraind in verband met zijn werk. Bij het begin van de wedstrijd ontspon zich een gelijk opgaande strijd. Tot 5-5 had geen van beide ploegen het overwicht. Daarna pakte TZ het heft in handen door de sterke rebound van Joep Gerritsen gekoppeld aan de schotkracht van Randy Bruintjes. In een sterke fase liep de ploeg van trainer Iwan Hazendonk weg naar 6-13.

Omzetting
Er volgde een omzetting in de opstelling van ROHDA wat die ploeg duidelijk weer nieuwe elan gaf. TZ reageerde niet goed op de versnelling van de tegenstander. De aanvallen werden onrustiger en met name verdedigend verloor men de grip. Bij de rust was de voorsprong van TZ grotendeels verdwenen. Het stond nog wel 13 - 15 in het voordeel van de Maartensdijkers. Na de rust startte TZ prima. De score werd weer opgevoerd, waardoor de voorsprong weer vergroot werd naar 14 - 19. Het lukte TZ niet om de ROHDA dames van het scoren af te houden. De ploeg uit Amsterdam kwam dichterbij, maar TZ bleef aan de goede kant van de score staan.

Koelbloedig
In de slotfase gaf men het initiatief weg en twee minuten voor tijd kwam de thuisploeg voor het eerst sinds lange tijd weer op voorsprong, 25 - 24. Het zou toch niet gebeuren dat de wedstrijd net als tegen Unitas geheel uit handen werd gegeven. De TZ aanval speelde echter Randy Bruintjes goed vrij, die koelbloedig afrondde en de 25 - 25 op het bord schoot. Beide ploegen kregen nog één keer de bal in het aanvalsvak maar konden niet echt gevaarlijk worden.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen NIC in Groningen en zal de ploeg alles op alles moeten zetten om twee punten aan het totaal toe te voegen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>