De Top 2000-dienst in 2016: jong talent zingt liedjes met inhoud en betekenis.
De Top 2000-dienst in 2016: jong talent zingt liedjes met inhoud en betekenis.

Top 2000 kerkdienst steunt: 'Serious Request'

Algemeen Algemeen

Op zondag 10 december organiseert de Opstandingskerk aan de 1e Brandenburgerweg in Bilthoven een speciale Top 2000 kerkdienst. Dat wordt muzikaal genieten van bekende popsongs over geloof, hoop, liefde, troost en andere levensthema's.

De Opstandingskerk is één van de meer dan honderd kerken in Nederland, die met een Top 2000-dienst geloof en muziek met elkaar verbinden. Het is de tweede keer dat de kerk

meedoet met het landelijke initiatief. Vorig jaar december bleek de formule een succes en was er veel belangstelling. De organisatie hoopt dit jaar op een nog grotere opkomst. De dienst is voor jong en oud en is gratis toegankelijk. Ook mensen die geen band hebben met de kerk zijn van harte welkom.

Thema
Tijdens de muzikale dienst, met als thema 'Human', worden liedjes uit de popmuziek ten gehore gebracht die mensen raken vanwege de inhoud. Op het repertoire staan bekende songs, zoals 'His love is warmer than the sunshine' van Petula Clark, 'Ken je mij', van Trijntje Oosterhuis en 'God only knows' van The Beach Boys. Els Firet en Alyssa van den Hul treden op als zangeressen, bijgestaan door een band van gepassioneerde jonge instrumentalisten onder leiding van Reinier van der Sandt. Dominee Evert van Leersum (Immanuelkerk) begeleidt de dienst. Hij gaat tussen de liedjes door met mensen in gesprek over de betekenis van muziek in hun leven en over waarom juist dat ene liedje zo speciaal voor hen is.

Collecte
Tijdens de dienst wordt gecollecteerd voor de actie 'Serious Request', dus ook het goede doel wordt gediend met het initiatief. De opbrengst van Serious Request komt dit jaar ten goede aan het Rode Kruis, voor haar inzet om ouders en kinderen te herenigen die elkaar tijdens een ramp, of door oorlogsgeweld zijn kwijtgeraakt. De dienst begint om 16.00 uur.           (Rob Jastrzebski)