De prijswinnaars: v.l.n.r. Chris Timmer, Ad Kreuger, Hennie de Waal, Coen de Waal en Tinie van Zijtveld.
De prijswinnaars: v.l.n.r. Chris Timmer, Ad Kreuger, Hennie de Waal, Coen de Waal en Tinie van Zijtveld.

Jeu de Boules bij TZ

Algemeen Sport

door Henk van de Bunt

Tijdens een brunch waar begin november de jaarlijkse afsluiting van de Jeu des Boules zomercompetitie bij TZ plaatsvond, werd de eindstand van de competitie bekend gemaakt. Eerste werd Ad Kreuger, het zilver was voor Chris Timmer en de derde trede op het ereschavot werd door Coen de Waal beklommen. Bij de deelnemende dames gaat het (gouden) eremetaal naar Hennie de Waal, was het zilver voor Tinie van Zijtveld en nam Rika Telderman het brons in ontvangst.

De club werd 12 jaar geleden opgericht door een drietal leden waaronder Paul Meerstadt, Chris Timmer en Rinus Broekhuizen. Men startte toen met 2 banen en een beperkt aantal leden . Intussen zijn de banen van 2 naar 6 uitgebreid en is het ledenaantal gestegen naar 34. De 55+ club is hiermee een belangrijke schakel geworden in het sociale leven van Maartensdijk en heeft hiermee zijn bestaansrecht verworven.

Gezelligheid
Het is een club waarbij de gezelligheid op de eerste plaats komt en de sportieve sfeer bepalend is. Dat is een belangrijk element omdat elke dinsdagochtend een vaste kern enthousiaste leden het spel met volle overtuiging beoefent. Elk najaar aan het eind van de interne competitieronde worden dan ook de eindresultaten bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt. Zoals elk jaar worden door Huib en Hanke Mekel op nauwkeurige wijze de berekeningen uitgevoerd, die nodig zijn om de stand van de juiste score van elk lid aan te geven:  Het gaat goed met de vereniging; er zijn (nog) steeds nieuwe aanmeldingen. Ook het spelniveau is vooruit gegaan. 'Dit is af te leiden aan de puntentelling', aldus Hanke en Huib Mekel.