Plaatselijke figuren

Algemeen Activiteiten

Op vrijdag 8 december om 10.00 uur opent wethouder Hans Mieras van de gemeente De Bilt in Het Lichtruim de tentoonstelling 'Plaatselijke figuren'. De tentoonstelling toont groepsportretten, die fotografe Marije van der Hoeven heeft gemaakt van ruim 554 basisschoolleerlingen uit de gemeente De Bilt.

Tijdens de opening overhandigen leerlingen ook brieven aan de jubilerende Historische Kring D' Oude School en de Historische Vereniging Maartensdijk. Deze brieven, gericht aan de toekomst, zijn door de leerlingen geschreven bij de foto's. De tentoonstelling is te bekijken tot en met zondag 7 januari 2018.

Kunst Centraal
Aan de hand van lesmateriaal hebben de leerlingen portretten van vroeger en nu bestudeerd. Door te benoemen wat ze zagen werd er nagedacht over wat voor mensen er op de foto stonden. Zo raakten de leerlingen spelenderwijs bekend met portretfotografie én met het lokale archief. Vervolgens maakten zij onder leiding van een professionele fotograaf zelf een aantal groepsportretten. Het project is bedacht en ontwikkeld door Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht. Deze organisaties, de scholen en de gemeente maken samen mogelijk dat alle leerlingen in De Bilt jaarlijks minimaal een keer professionele kunst en een keer hun lokale culturele omgeving beleven. Kijk voor meer informatie op www.kunstcentraal.nl