NOVA laat volwassen spel zien in Zutphen.
NOVA laat volwassen spel zien in Zutphen. Foto: Melvin van Kempen

NOVA zet zegereeks voort in Zutphen

Zaterdag 25 november stond voor NOVA de wedstrijd tegen KVZ op het programma. In een volle sporthal en onder luid getrommel van het team van de week werd de wedstrijd gestart.

Na wat aanvallen heen- en weer, was het KVZ, die de score opende. Enkele minuten later antwoordde NOVA middels een strafworp die verzilverd werd door Michelle Reus. Binnen 1 minuut pakte NOVA de voorsprong door een knappe actie van Maarten van Brenk; de voorsprong is gedurende wedstrijd niet meer uit handen gegeven. Nova verdedigde sterk en met name het aanvalsvak tegen de dames Michelle Reus en Inge van Eck had moeite met de dieptepass door de lange armen van ons dames duo. Dit gaf vertrouwen aan het aanvalsvak en resulteerde in een 3-1 voorsprong door een doorbraak van Aranka Akkermans. 10 minuten voor rust stokte de doelpuntenmachine van NOVA even, het vak van der Pas en van Brenk had moeite met de eindpass en KVZ zette even aan (4-4). Gelukkig scoorde op de daaropvolgende aanval Job Paauw direct de 4-5. Bij een stand van 7-8 werd Sylvia van der Pas ingebracht voor Aranka Akkermans om te proberen de aanvoer en passing in het vak weer op te pakken. Maarten van Brenk zorgde weer voor het 2-puntenverschil en scoorde de 7-9.

Na de rust
Met een stand van 7-11 werden de kleedkamers opgezocht. Het was zaak om na rust door te pakken en de stand uit te breiden en de wedstrijd veilig te stellen. Nog even stribbelde KVZ tegen middels een strafworp en veldgoal (9-11). Michelle Reus die deze avond topscoorder met Maarten van Brenk werd, had een 100% percentage strafworpen en maakte met haar 3e stip de 9-13. Lotte Keuning werd verdedigend kort ingebracht om de score verder uit te breiden en Reus even op adem te laten komen. Hierna maakte Reus nog enkele schitterende en belangrijke goals. Ook Akkermans was na haar paar minuten rust belangrijk in het veiligstellen van de winst, zij maakte in de 2e helft 3 goals. 10 minuten voor het eindsignaal met een stand van 12-18 speelde NOVA de wedstrijd volwassen en zakelijk uit. Met sterk verdedigend werk en goed uitspelen van de aanvallen werd een einduitslag van 18-25 binnengehaald.         (Richard van der Pas)