Op het contactbord hangen halverwege de markt al diverse berichtjes onder de vijf aandachtgebieden.
Op het contactbord hangen halverwege de markt al diverse berichtjes onder de vijf aandachtgebieden.

Markt Samen Leuke Dingen Doen

Algemeen Algemeen

door Kees Diepeveen

De thematafels in de zaal van Servicecentrum De Bilt waren gedurende de markttijd op vrijdag 17 november redelijk tot goed bezet. Er zijn diverse matches gemaakt tussen de bezoekers van de markt en ook telefoonnummers uitgewisseld om verder met elkaar af te spreken.

In de ruimte waren verschillende thematafels opgesteld. Zo was er een tafel voor mensen die hun Creativiteit met anderen wilden delen, een tafel met als thema Culinair alsmede een tafel Spel en Spelen. Ook was er een thematafel voor mensen die op Cultureel gebied graag met anderen willen optrekken. Alle tafels waren gedurende de marktijd bezet en er zijn diverse afspraken voor een vervolgcontact gemaakt of om samen iets leuks te gaan doen. .

Aandachtsgebieden
De bezoekers werden hartelijk ontvangen door de organisatoren Wilma van Poelgeest en Marlies Willemse en andere vrijwilligers met een kopje koffie en zelf gebakken brownies. Uit een gesprek werd duidelijk waarvoor de mensen naar de markt gekomen zijn. Zo werden de bezoekers in contact gebracht met andere aanwezigen met ongeveer dezelfde aandachtsgebieden of liefhebberijen. Vooral voor mensen die voor de eerste keer naar de markt kwamen was deze opvang erg prettig.

Leuke match
Niet iedereen kwam speciaal voor een match of afspraak. Ida Zagt: 'Ik ben hier vooral voor de gezelligheid. Ik doe heel veel vrijwilligerswerk. Als Alzheimervrijwilliger begeleid ik twee cliënten en daar gaat met liefde heel veel van mijn vrije tijd in om. Voor mij is deze markt een gelegenheid om weer eens gezellig met andere mensen te praten'. Henk Kop heeft wel een zoals hij het noemt: een leuke match gemaakt. 'Ik heb met een hele aardige vrouw afgesproken dat we elkaar gaan bellen om af te spreken en nog eens verder over onze wensen en liefhebberijen te praten'.

Contactbord
Veel bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om een bericht achter te laten op het Contactbord. Dit bord hangt vanaf heden permanent in de gang van het Servicecentrum. Op de berichtjes worden adresgegevens en liefhebberijen vermeld. Henk Kop: 'Ik heb ook een berichtje achtergelaten op het bord. Wie weet of daar ook nog leuke contacten uit voortkomen. Ik zal er zelf ook regelmatig op gaan kijken'.     

Mensen die de markt Samen Leuke Dingen Doen niet bezochten kunnen middels een bezoek aan het Servicecentrum kijken of er berichtjes tussen staan die hun interesse hebben. Zo kunnen er het hele jaar door matches of afspraken gemaakt worden.

Wilma van Poelgeest: ' Zo hopen we dat er niet alleen op de marktdagen afspraken tot stand komen om samen iets te gaan ondernemen maar dat dit hierdoor het hele jaar zal plaatsvinden".

Het Servicecentrum aan de Prof. Debijeweg 1 in De Bilt is dagelijks geopend. Voor nadere informatie over alle activiteiten van MENS De Bilt zie www.mensdebilt.nl .

Aan de thematafel Spellen en Spelen zijn de bezoekers heel geanimeerd in gesprek. Er zijn diverse afspraken gemaakt