Logo vierklank.nl
Politiek

Anne Brommersma lijsttrekker GroenLinks

 Anne Brommersma voert de GroenLinks-lijst aan.
Anne Brommersma voert de GroenLinks-lijst aan.

De leden van de Biltse afdeling van GroenLinks hebben op 14 november de huidige wethouder Anne Brommersma gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Sinds 2014 maakt Anne Brommersma als wethouder deel uit van het College van Burgemeester en Wethouders in De Bilt. Haar portefeuilles zijn duurzaamheid en zorg. Daarvoor was ze fractieleider in de raadsfractie GroenLinks/PvdA in De Bilt. Anne Brommersma: 'Ik voel me vereerd dat de leden zoveel vertrouwen in mij hebben, dat ze me tot lijsttrekker hebben gekozen. De afgelopen jaren heb ik me ingezet voor een groen en sociaal De Bilt. Met mooie resultaten. Maar we zijn er nog niet en daarom zet ik me ook de komende jaren graag in voor onze mooie gemeente'.

Lijst
Tweede op de kandidatenlijst van GroenLinks staat Henk Zandvliet. Hij zit sinds twee jaar in de gemeenteraad van De Bilt, eerder zat hij in de gemeenteraad van Utrecht. Hij is voorzitter van de Stichting Fairtrade Gemeente Nederland en onder andere actief voor de Fietsersbond. Huidig fractievoorzitter van GroenLinks Anne de Boer is lijstduwer.

Programma
Tijdens de ledenvergadering van GroenLinks werd ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. Centraal daarin staan de thema's duurzaamheid, eerlijk delen en een open gemeente waarin alle ruimte wordt gegeven aan burgers die hun omgeving groener, mooier of schoner willen maken.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>