Logo vierklank.nl
Politiek

PvdA wil inspirerend subsidiebeleid

De gemeenteraad van De Bilt staat op het punt nieuw subsidiebeleid vast te stellen. De PvdA De Bilt wil subsidiebeleid dat inwoners, verenigingen en instellingen aanmoedigt initiatieven te nemen.

PvdA-raadslid Erik van Esterik: 'Nieuw subsidiebeleid moet inspirerend worden. Bewoners die bijvoorbeeld een lief- en leedstraat willen opzetten waarbij mensen naar elkaar omkijken, moeten geen belemmeringen ondervinden zoals nu, maar moeten geholpen worden. Instellingen zoals de bibliotheek of verenigingen die een bijdrage willen leveren aan maatschappelijke vraagstukken, zoals de bestrijding van eenzaamheid, moeten kunnen rekenen op financiële steun'.

Voorspelbaarheid
De PvdA De Bilt wil ook dat verenigingen en instellingen weten waar ze aan toe zijn. Van Esterik: 'Twee jaar geleden kortte het huidige college zonder goede reden alle instellingen met 7%. Wat ons betreft maken we meerjarige afspraken met instellingen en verenigingen zodat ze weten waar ze financieel aan toe zijn. Zo kunnen ze hun activiteiten ontplooien die belangrijk zijn voor onze gemeente'. De PvdA brengt haar standpunt in tijdens de raadsvergadering van december.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>