'Omdenken' met Ouders Lokaal

Algemeen Activiteiten

Ouders Lokaal is een nieuw initiatief in de gemeente en er op gericht om ouders/opvoeders via leuke activiteiten met elkaar in verbinding te brengen. Ouders Lokaal heeft als doel dat ouders/opvoeders het gewoon gaan vinden om met elkaar te praten over opvoeding en tevens ervaringen te delen om zo ook van elkaar te leren.

Ouders Lokaal hoopt dat door ouders met elkaar te verbinden er leuke initiatieven ontstaan die gezamenlijk gerealiseerd kunnen worden binnen de gemeente. Behalve leuk is opvoeden van kinderen ook een hele uitdaging en ontdekkingsreis. Geen kind is hetzelfde en fasen en verrassingen volgen elkaar in rap tempo op. Aan een ouder om daar zo goed mogelijk op in te spelen. Ervaringen delen en Inspiratie bij al die uitdagingen is dan ook best fijn en handig.

Feestelijke opening
Op donderdag 30 november gaat Ouders Lokaal officieel van start in gemeente De Bilt. Voor deze speciale gelegenheid is er een inspirerende lezing van bestsellerauteur én omdenkfilosoof Berthold Gunster, gebaseerd op zijn boek 'Lastige kinderen? Heb jij even geluk'! Hij gaat in op de vraag hoe je ogenschijnlijk destructief gedrag van kinderen kunt 'omdenken' tot constructief gedrag. Hoe? Door te kijken naar wat er is en wat er zou-kunnen-zijn. Van een gebrek een talent maken. In de woorden van Berthold Gunster: 'Lastig gedrag is niets anders dan ruwe energie, ongestold verlangen; een behoefte die zich op een stuntelige manier uitdrukt'.

Gratis
De lezing 'lastige kinderen' door Berthold Gunster is op donderdag 30 november om 20.00 uur

in het H.F. Witte Centrum (Colenberghzaal) Henri Dunantplein 4, De Bilt. Deelname is gratis: er is een beperkt aantal plaatsen. Toegang op vertoon van aanmeldingsbevestiging van de website ouderslokaal.nl (gemeente De Bilt).

vanwege hoeveelheid aanmeldingen is de locatie gewijzigd:                       H.F. Witte Centrum, Colenberghzaal 1, H. Dunantplein 4, De Bilt