Logo vierklank.nl
De klassen zijn goed voorbereid voor de gastlessen.
De klassen zijn goed voorbereid voor de gastlessen.
Jeugd

Amnesty voor de klas

Elk jaar wordt op 20 november de Internationale Dag van de Rechten van het Kind gevierd. In de gemeente De Bilt is een scholengroep van Amnesty International actief met 6 gastdocenten. Zij informeren alle leerlingen van de basisscholen en middelbare scholen via gastlessen over de Rechten van het Kind en laten ze het belang ervan ervaren.

De laatste jaren hebben alle 18 basisscholen in onze gemeente gebruik gemaakt van dit aanbod. Zo is de doelstelling om aan alle leerlingen van groep 7/8 tenminste één keer tijdens hun schoolloopbaan een gastles over kinderrechten te geven, al een aantal jaren bereikt. Daarnaast worden op Het Nieuwe Lyceum elk jaar gastlessen over de kinderrechten gegeven aan alle vierdeklassers als onderdeel van de lessen Maatschappijleer.

Tijdens de gastlessen beseffen kinderen snel dat kinderrechten niet overal vanzelfsprekend zijn. Je hoort ze vaak zeggen: 'Wat hebben wij het hier eigenlijk goed in Nederland.Voor ons is recht op onderwijs, goede zorg en wonen bij je ouders vanzelfsprekend'. Maar ook in Nederland zijn deze zaken voor kinderen die in de marge leven niet altijd goed geregeld. Daarom vindt Amnesty het belangrijk alle kinderen kennis te laten maken met het thema kinderrechten.

Amnesty is op zoek naar vrijwilligers die de scholengroep komen versterken. Amnesty International geeft trainingen aan gastdocenten, zodat ze goed beslagen ten ijs (voor de klas) komen. Wie interesse heeft kan kijken op debilt.amnesty.nl of een e-mail sturen naar amnestydebilt@gmail.com. (Toon Gerritsen)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>