Salvodames winnen met maximale score

Het bezoekende team van Forza uit Hoogland bestond compleet uit jonge meisjes met veel potentieel. Daar er routine in dat team ontbrak konden de Salvodames met hun onverzettelijkheid en ervaring het team van zich afhouden en soeverein winnen met 4-0 en zich stevig op de tweede plaats nestelen.

Met het inslaan voor de wedstrijd was te zien dat er veel aanvallend potentieel in het team van de tegenstander zat. Maar dit hebben de Salvodames al meer meegemaakt en laten zich niet meer van de wijs brengen door al het aanvalsgeweld voor de wedstrijd. Forza ging fel van start in de eerste set en stond snel vier punten voor. Door uit te gaan van eigen kracht en een aantal goede bloks wistt Salvo het tij te keren en langzaam de set te kantelen. Bij 17-14 nam Forza een time out maar dit hielp niet. Salvo maakte de set uit met 25-17. In de tweede set maakte Anneke Hanssen een goede servicebeurt waardoor Salvo met vier punten voor kwam en dit verschil door degelijk spel tot het eind van de set kon volhouden. Setwinst met 25-21. De derde set was de tegenstander het helemaal kwijt. Er werden zo veel aanvals- en veldfouten gemaakt dat Salvo door alleen maar degelijk te spelen de set won met 25-13. De vierde set werd nog even spannend. De tegenstander kwam door enkele mooie aanvallen snel op voorsprong. Een time out bij de stand 6-10 door coach Peter Hegeman bracht weer pit en felheid in het spel van Salvo. Nienke Dalmeijer had een paar mooie aanvallen. Mede door ongecontroleerd aanvalsspel van Forza konden de Maartensdijkse dames de opgebouwde voorsprong consolideren en winnen met 25-21.

Op 2 december spelen de dames om 14.15 uur in de Vierstee tegen middenmoter Unicornus uit Bunschoten.