De 25-28 overwinning is een goede start voor DOS in een competitie waarin de onderlinge verschillen tussen de teams klein zijn.

Goede start zaalcompetitie DOS

DOS is de zaalcompetitie sterk gestart met een overwinning in Zaandam. De promovendus was te sterk voor ZKV en won verdiend met 25-28.

DOS wilde een goede start maken en had vertrouwen geput uit de laatste oefenwedstrijden. Toch was het spel over een lange periode te onrustig. De houten vloer en de akoestiek in de sporthal droegen hier zeker aan bij. Thuisploeg ZKV had hier logischerwijs minder last van en kende een goede start. Binnen vijf minuten keek DOS tegen een 5-2 achterstand aan. Drie minuten later had DOS de stand gelijk getrokken en dacht na de 5-5 bij 6-8 door te kunnen stomen. Dit lukte niet want de thuisploeg gaf goed partij. In hoog tempo, waarbij beide teams de nodige fouten maakten maar wel attractief spel op de mat legden, hielden de teams elkaar in evenwicht. De laatste doelpunten voor rust waren voor de Westbroekers die daardoor met een 12-14 voorsprong gingen rusten.

Sterker
In de tweede helft gaven zij deze voorsprong niet meer weg. Aanvallend was het iets rustiger, maar verdedigend was de organisatie en concentratie niet in alle gevallen op orde. Hierdoor lukte het DOS niet om de voorsprong echt uit te bouwen en bleef deze schommelen rond de twee doelpunten. Eerst halverwege de tweede helft bij 19-23 werd een vierpunten gat geslagen. De thuisploeg gaf zich nog niet gewonnen en kwam nog terug tot 22-23. Een volgende versnelling van DOS naar 22-26 was de definitieve beslissing in de wedstrijd. Coach Andreas van Grootheest was blij met de overwinning: 'Het is altijd lekker om de eerste wedstrijd te winnen. Verder ben ik positief over de groeimogelijkheden van het team, waardoor we de komende weken naar een nog hoger niveau kunnen komen'.

Zaterdag speelt DOS thuis tegen Achilles uit Den Haag, dat ook haar eerste wedstrijd won. De wedstrijd in De Vierstee begint om 20.30 uur.