Henny hoopt veel klanten een goed advies te geven.
Henny hoopt veel klanten een goed advies te geven.

Eet je lekker in je vel

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Jarenlang had gewichtsconsulente en voedingscoach Henny Heibloem uit Den Dolder haar eigen praktijk aan huis. Er was slechts één groot nadeel: zij had geen collega's. Dus ging zij op zoek naar een nieuwe ruimte. Inmiddels heeft Heibloem die gevonden, bij Praktijk Goudberg in Bilthoven, met meerdere collega's.

Je bent wat je eet, een gezegde waar veel in zit. Voeding bepaalt voor een grote mate onze gezondheid. Helaas gaat er ook weleens iets fout waardoor mensen teveel aankomen of juist teveel afvallen. Op al dit soort problemen heeft Henny Heibloem een oplossing. 'Ja,dat klopt. Veel mensen komen pas bij mij als zij al heel veel diëten hebben geprobeerd. Dat is jammer, want ik had hen al veel eerder kunnen helpen met hun probleem', steekt Heibloem direct van wal. 'Veel Nederlanders hebben te maken met overgewicht. Vaak gewoon omdat hij of zij een lekkerbek is, maar overgewicht kan natuurlijk ook uit heel andere problemen voortkomen, zoals stress. Veel werkenden hebben te maken met druk van bovenaf, deadlines of een moeilijke klant. Dit zet hen zo onder druk, dat stress kan ontstaan met heftige hoofdpijnen, vermoeidheidsklachten en uiteindelijk zelfs een burn-out. Zelfs jongeren staan op school en als starter op de arbeidsmarkt al onder zware druk. En als je dan ook nog ongezond eet of op onregelmatige tijden eet en/of slaapt, dan is het al snel te laat'.

Passende oplossing
Heibloem probeert op elk probleem een passende oplossing te vinden. Iedereen is anders en reageert anders. Daarom is het belangrijk dat de klant, samen met Heibloem, een persoonlijk plan maakt. 'Iemand die voor de eerste keer in mijn praktijk komt, wil ik eerst goed leren kennen. Wie is hij? Wat doet hij? met welke problematiek komt hij bij mij? Voor deze eerste kennismaking heb ik altijd een uitgebreid gesprek met de klant, waarin wij elkaar leren kennen. Zo kunnen wij een plan maken wat bij jou past', vervolgt Heibloem haar verhaal. Na het eerste kennismakingsgesprek maakt Heibloem met haar klant een aantal vervolgafspraken, bespreekt zij de vorderingen met hem en de eventuele tegenslagen, moeilijke momenten en hoe daarmee om te gaan. Kleine stapjes hebben vaak grote resultaten, aldus Heibloem.

Bewegen
Natuurlijk kun je zelf al veel doen voor een goede gezondheid. Niet alleen door gezond te eten, zoals veel groenten, fruit en veel water te drinken, maar ook door veel te bewegen. 'Veel werkenden gaan met de auto naar hun werk. Laat die auto staan en ga met de fiets. Bij thuiskomst is alle stress verdwenen en begin je met een leeg hoofd aan je vrije avond, eet gezond en sport regelmatig. Je gaat je vanzelf veel beter voelen'. Heibloem geeft nog een tip voor een betere gezondheid. Luister altijd naar de huisarts. Laat geregeld bloeddruk en suiker opmeten, zodat je tijdig erbij bent, als een uitslag negatief uitvalt.

Dinsdag14 november start Henny Heibloem haar praktijk bij Praktijk Goudberg aan de Julianalaan 135 in Bilthoven, alleen op afspraak. De eerste zes maanden heeft zij iedere donderdag vanaf 9.00 uur kennismakingsochtend. Voor meer informatie, bel: 06-48951781, of www.eetjelekkerinjevel.nl