Logo vierklank.nl
 Toneelgroep Het Volk.
Toneelgroep Het Volk. (Foto: Hans Vissers)
Kunst & Cultuur

Theatervoorstelling: De God van de Slachting

Op vrijdag 17 november speelt Toneelgroep Het Volk de theatervoorstelling De God van de Slachting. Deze tragikomedie van de Franse schrijfster Yasmina Reza is over de gehele wereld met succes gespeeld en werd in 2011 door Roman Polanski verfilmd onder de titel Carnage (met onder meer Jodie Foster en Kate Winslet).

In hun nieuwe voorstelling De God van de Slachting komen twee echtparen bijeen om een verklaring voor een schadeverzekering op te stellen. De zoon van het ene stel heeft 'gewapend' met een stok de zoon van het andere echtpaar twee tanden uitgeslagen. Een uit de hand gelopen kinderruzie, meer is het niet, zo lijken de ouders aanvankelijk overeen te komen. Beide echtparen, gegoede middenklasse, intellectueel onderlegd en welgemanierd, willen het beschaafd oplossen met een open gesprek. Gaandeweg echter blijken woorden – en vooral woordkeuzes – de laagjes vernis van de beschaving grondig af te schuren tot er alleen nog een (verbaal) slagveld overblijft. Op typisch Volkiaanse wijze ontaardt dit gegeven in een geloofwaardige chaos. Het laat op komische manier zien hoe de spanningen tussen vier echtelieden leiden tot een onontkoombaar eind waarin nog slechts zielige hoopjes mens resteren.

De acteurs Bert Bunschoten en Wigbolt Kruijver maken met Het Volk, het oudste en kleinste professionele toneelgezelschap van Nederland, al meer dan 40 jaar kwaliteitstoneel en zijn inmiddels een onvermijdelijk monument binnen het Nederlandse theaterlandschap. De damesrollen worden vertolkt door Minke en Karlijn Kruijver. Meer informatie en kaartverkoop: www.theaterhetlichtruim.nl.
 

Winactie
Voor de lezers van De Vierklank is een aantal gratis kaarten beschikbaar. Om hiervoor in aanmerking te komen stuurt u een mail naar
info@vierklank.nl. Onder de belangstellenden voor de kaarten op maandag 13 november verloot.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>