V.l.n.r.: Henk Kop, Wilma van Poelgeest en Marlies Willemse hopen dat er op 17 november weer veel mensen op de markt zullen komen.
V.l.n.r.: Henk Kop, Wilma van Poelgeest en Marlies Willemse hopen dat er op 17 november weer veel mensen op de markt zullen komen.

Markt Samen Leuke Dingen Doen

Algemeen Algemeen

door Kees Diepeveen

Hoe leuk kan het zijn. Samen met anderen een activiteit doen waar je met elkaar plezier aan beleeft. Daarvoor is de Markt Samen Leuken Dingen Doen bedoeld die op 17 november wordt gehouden in de Zaal van Servicecentrum De Bilt.

'Net als op de markt kan iedereen vrijblijvend binnenlopen en rondkijken. Vrijwilligers van Mens De Bilt wijzen de bezoekers de weg'. Aan het woord zijn Wilma van Poelgeest , sociaal werker bij Mens DE Bilt en vrijwilliger Marlies Willemse die samen de markt hebben bedacht en opgezet. Ook aanwezig is Henk Kop die via deze markt al een aantal leuke relaties heeft opgebouwd. De markt wordt nu voor de derde keer gehouden.

Derde
Wilma van Poelgeest: 'We hebben de markt dit jaar al twee maal georganiseerd. Dit wordt de derde keer. De eerste markt was het heel erg druk. Het was die dag erg mooi weer zodat de mensen ook buiten met elkaar in gesprek raakten. Daar zijn hele leuke contacten uit voortgekomen. Evenals de laatste keer. Toen was het slecht weer en vakantietijd waardoor het aantal bezoekers minder was. De sfeer was echter prima. Iedereen was in gesprek waardoor er veel matches waren. Wij realiseren ons dat een eerste keer naar de markt komen best lastig kan zijn voor mensen. Daarom lopen wij rond, spreken mensen aan en wijzen ze de weg'.

Drempel
Henk Kop vertelt: 'Zo is het ook met mij gegaan. Ik kwam schoorvoetend binnen en ben ergens gaan zitten. Wilma had dat gezien en kwam mij welkom heten met een kopje koffie en een fijn gesprekje. Dat hielp mij over een drempel. Zij heeft mij toen in gesprek gebracht met mensen en daar zijn hele fijne contacten uit voortgekomen. En die contacten zijn blijvend. We zijn naar een tuincentrum geweest, naar de chinees en we bezoeken regelmatig kleine concerten. Ik ben heel blij dat ik toen de stap gezet heb'. 'Wij willen het heel laagdrempelig houden', zegt Marlies Willemse. 'Ook al komen er geen matches uit voort dan bezorgen we mensen mogelijk toch een fijne middag. Door te praten met bezoekers horen wij wat mensen leuk vinden of waar hun interesses liggen en dat proberen we te koppelen met mensen die ongeveer dezelfde wensen hebben. Er staan verschillende thematafels waar mensen kunnen plaatsnemen. We hebben de thema's verdeeld in: samen eten/koffie drinken, samen bewegen (wandelen. sporten, fietsen etc.), samen een spel spelen (schaken, biljarten etc.), samen naar film of theater of een zelf ingebrachte activiteit. Zo kunnen mensen een gesprek aanknopen en eventueel gelijk een afspraak maken Mensen bepalen dan zelf hoe duur of goedkoop ze het willen maken'.

Volgend jaar
Ook volgend jaar willen Wilma en Marlies de markt drie keer organiseren; op 23 maart, 18 juni en 23 november. In Maartensdijk zal dan ook een markt georganiseerd worden. De datum is nog niet bekend. Wilma:' we gaan dit jaar aan de mensen vragen om een kaartje met adresgegevens en liefhebberijen in te vullen. Die kaartjes komen op een bord zoals bij de supermarkt. Dat bord blijft permanent hangen in het Servicecentrum zodat mensen altijd kunnen binnen lopen en zien of er kaartjes hangen die hun interesse en aandacht hebben. Zo kunnen er het hele jaar door matches ontstaan tussen mensen. Wij hopen weer op een drukke markt'. Informatie over de Markt Samen Leuke Dingen Doen is te verkrijgen bij Service centrum De Bilt tel.: 030 7440595, Prof. Debijeweg 1 De Bilt.

Op 17 november wordt weer een Markt Samen Leuken Dingen Doen gehouden in de Zaal van Servicecentrum De Bilt.
Tijdens de markt worden op 5 interessegebieden matches gemaakt.