Een blik (van de nieuwe bewoners) op de overzijde van de Hessenweg-bebouwing.
Een blik (van de nieuwe bewoners) op de overzijde van de Hessenweg-bebouwing.

Bouw Nieuw Hessen gestart

Algemeen Algemeen

door Henk van de Bunt

Aan de zuidelijke entree van De Bilt maken de voormalige gebouwen van garagebedrijf De Rooij aan de Biltse Hessenweg plaats voor elf fraaie stadswoningen; gezamenlijk bekend onder het project 'Nieuw Hessen'. De woningen zijn verdeeld in een blok van vijf en een blok van zes. Vrijdag 27 oktober werd de start van de bouw ervan met enig ceremonieel opgeluisterd.

Alle 11 woningen zijn inmiddels verkocht en notarieel 'getransporteerd'. Van de kopers zijn er drie afkomstig uit Bilthoven, één uit De Bilt, één uit Bosch en Duin, één uit Den Bosch en vijf uit Utrecht. De bijeenkomst startte vrijdag met een gezamenlijk ontmoetingsmoment van alle kopers en de bouwer. Twee nieuwe eigenaren waren verhinderd; voor de hen toegedachte activiteiten bleken voormalige eigenaar Ton de Rooy en wethouder Hans Mieras waardige vervangers. Iedereen werd welkom geheten door Henri Pleizier van Aalberts Ontwikkeling, initiatiefnemer van het project. Na een bijdrage van Hans Mieras was er een heuse ballonnenwedstrijd; degene wiens ballon het verst weg gevonden wordt, krijgt (later) een aardigheidje.

Graven
Bij de bouwplaats aangekomen gingen de ballonnen de lucht in. Daarna volgden graafwerkzaamheden; op de bouwplaats stonden 11 bordjes met een bouwnummer erop en een nieuwe schep erbij. Bij ieder bordje was een koker ingegraven met daarin een deurmat voor de kopers. Deze werden opgraven. Na de gedane arbeid werden de inspanningen beloond met een drankje.

Een ingetekende overwiew van Nieuw Hessen