Salvodames zetten zegenreeks voort

Het bezoekende team van volleybalvereniging Houten moest er aan geloven. Het opvallende aan deze wedstrijd was dat Salvo echt pas op stoom kwam in het tweede deel van de sets en van daaruit toesloeg met een fraaie 4-0 overwinning. Door dit resultaat staan de dames al bij de top drie.

Het zag er niet naar uit dat Salvo een makkelijke middag tegemoet zou gaan. Binnen een mum van tijd nam de tegenstander een 1-11 voorsprong. Salvo moest in de wedstrijd groeien en dat deed het ook. Punt voor punt liep het team in tot er een 16-16 stand op het bord stond. De dames knokten voor wat ze waard waren en dat bleek genoeg om de 1e set winnend af te sluiten met 25-21. De 2e set hetzelfde beeld. Salvo startte veel te traag waardoor er weer een achterstand van 2-7 moest worden weggewerkt. Toen dat was gelukt gaf Houten weer gas en kwamen de gasten op een 8-13 voorsprong. Na een time out van coach Peter Hegeman kwam de schwung weer in het team. Goede blokkering en een prima serviceserie van Nicole Visscher hield de teams weer bij elkaar tot 20-20. Dat Salvo het knokken nog niet is verleerd bleek uit de eindstand van deze set met winst van 25-23. In de 3e set hadden de dames een betere start. Houten moest bij 7-3 al een time out aanvragen. Dat hielp niet echt. Vooral Nienke van de Burg scoorde met mooie omloopballen en het team liep uit n aar 19-11. Houten kwam nog dichtbij maar de winst ging naar Salvo met 25-22. In de 4e set werd er gewisseld door de coach. Vanwege een kwetsbare rug werd spelverdeelster Carine de Ridder gewisseld voor Anneke Hanssen en kwam Nienke Dalmeijer in de diagonaal. Na een stroef begin kwam de tegenstander al direct weer een  5-11 voorsprong. Toen kreeg Salvo weer de geest. Rianne Diepeveen veegde alles van de vloer en er werd met de tactische aanval en geweldig verdedigen voorkomen dat de tegenstander kon weglopen. Het was Salvo dat het meeste scorend vermogen had en de set won met 25-22. Vrijdag 3 november spelen de dames om 19.30 uur in Amersfoort tegen Keistad in sporthal Midland.