Als alles bij WVT ligt, sorteren vrijwilligers alle producten en kijken alles na. Hier controleert Ben van Os of dit apparaat nog werkt.
Als alles bij WVT ligt, sorteren vrijwilligers alle producten en kijken alles na. Hier controleert Ben van Os of dit apparaat nog werkt.

WVT organiseert weer jaarlijkse bazaar

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Eind deze maand  organiseert WVT in Bilthoven weer haar jaarlijkse bazaar en rommelmarkt. Iedereen die nog oude spullen overheeft kan die inleveren bij WVT op de Talinglaan. De vrijwilligers nemen alles graag aan voor één van de grootste evenementen van het jaar.

Jaarlijks houdt WVT haar bazaar om extra investeringen te kunnen doen en verbeteringen te kunnen doorvoeren. 'Net als alle andere organisaties in deze tijd willen wij veel investeren in verduurzaming', vertelt medewerker Gert-Jan Poppink. 'Daarmee bedoel ik niet alleen verlaging van de stookkosten, maar ook efficiënter met de verwarming omgaan en dergelijke. Sinds kort liggen er ook zonnepanelen op het dak, via BENG!. De laatste aanpassingen aan het gebouw stammen uit 1982, dus er is nog heel wat werk aan de winkel'.

Tweedehands spullen
Iedereen die nog spullen over heeft kan dit, vanaf 1 oktober, naar het WVT brengen. Zaterdag 14 oktober haalden vrijwilligers ook tweedehands spullen op bij de mensen thuis, in het gebied tussen Groenekanseweg en Leijenseweg, plus een gedeelte van de wijk De Leijen. Als alles bij het WVT ligt, sorteren vrijwilligers alle producten en kijken zij alles na. 'Ja en dat is nodig ook. Wij krijgen zelfs regelmatig voedsel aangeboden dat al over de datum is, of frituurpannen met nog aangekoekte resten. Daar doen wij niets mee en gooien dit direct weg', vertelt Poppink. 'Gelukkig zijn de meeste spullen, zoals kleding, boeken, tv's, stereo-apparatuur, camera's, fietsen en dergelijke nog goed bruikbaar en kunnen op zo'n dag als deze weer naar een nieuwe eigenaar'.

De bazaar vindt plaats op donderdag 26 oktober van 14.00 uur tot 16.30 uur, vrijdag 27 oktober van 19.00 uur tot 22.00 uur en zaterdag 28 oktober van 13.00 uur tot 15.00 uur. De rommelmarkt is op zaterdag 28 oktober van 10.00 uur tot 15.00 uur, in het gebouw van WVT, Talinglaan 10 Bilthoven. Voor meer informatie: tel. 030-228 49 73 of e-mail: info@vvsowvt.nl