Wat ligt er op je bord als de bijen verdwijnen.
Wat ligt er op je bord als de bijen verdwijnen.

Slow Food in de wereld van de bij

Algemeen Dieren

Als de bijen verdwijnen, wat ligt er dan op je bord? Heel wat minder smakelijk, voedzaam en rijk voedsel, dan in een wereld mét deze bestuivers. Groenten, fruit, noten en zaden zijn grotendeels van de bij-afhankelijk. Maar ook zuivel en vlees zouden schaars(er) worden - koeien eten immers gras, luzerne en klaver. Ook die gewassen hebben bestuivers nodig. Reden genoeg om te zorgen voor een goede bijenstand.

Daarom organiseert Slow Food Utrecht op zaterdag 21 oktober op de biologische Tuinderij Eyckenstein te Maartensdijk de 5de editie van Slow Food Utrecht in Gesprek onder titel: 'Het belang van bijen voor ons voedsel'.

Programma
Om 15.00 uur is de ontvangst met koffie en thee en de mogelijkheid om groenten te kopen. Om 15.30 uur            vertelt Imker Walter den Hollander over bijenvolken. Aan de orde komen o.a. hoe een bijenkast is opgebouwd en hoe een bijenvolk werkt gedurende een jaar. Verder diept Den Hollander met de aanwezigen de zorgen rondom de bijensterfte uit. Om 16.15 uur bespreekt tuinder Luuk Schouten van Tuinderij Eyckenstein in Maartensdijk welke gewassen bestuiving nodig hebben en welke niet.

Adres Tuinderij Eyckenstein, Dorpsweg 264. Meer informatie op www.landgroengroenten.nl. Aanmelding via evenementen@slowfoodutrecht.nl o.v.v. 21 oktober bijen. Op voorhand kunnen vragen worden ingediend via evenementen@slowfoodutrecht.nl