Logo vierklank.nl
 Fred van Lemmen is lijsttrekker bij de VVD.
Fred van Lemmen is lijsttrekker bij de VVD. (Foto: Henk van de Bunt)
Politiek

VVD De Bilt kiest lijsttrekker

Woensdag 11 oktober is ondernemer Fred van Lemmen door de leden van VVD De Bilt gekozen tot lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Fred van Lemmen heeft veel ervaring met en kennis van ICT, energie en duurzaamheid en dat past naadloos bij het verkiezingsprogramma van VVD De Bilt 'Nieuwe Energie'.

VVD voorzitter Dick de Jong: 'Fred van Lemmen is communicatief, resultaatgericht en liberaal. Van Lemmen zelf: 'Na een loopbaan in het bedrijfsleven in verschillende directiefuncties in de Telecom en ICT heb ik in 2008 besloten mijn kennis en ervaring in te gaan zetten voor duurzame initiatieven. Ik ben toen gestart met ThePowerGeneration, een initiatief om inwoners bewust te maken van de mogelijkheden om energie te besparen en zelf energie op te wekken. Keuzevrijheid voor inwoners staat bij mij voorop'.

Interim
Van Lemmen vervolgt: 'Daarnaast doe ik diverse interim-activiteiten, zoals voor de gemeenten Rotterdam en Utrecht en als directeur van de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland heb ik veel samengewerkt met de provincie. Mijn managementervaring in het bedrijfsleven denk ik goed te kunnen gebruiken. Besluiten moeten steeds meer worden onderbouwd met business cases, waaraan ik een bijdrage denk te kunnen leveren. Een goede ontwikkeling. In Nederland verschuiven steeds meer verantwoordelijkheden van de centrale overheid naar gemeentes. De onderwerpen worden steeds belangrijker en besluiten worden complexer. Al heel lang kijk ik naar de lokale politiek en denk daar mee; ook met de Provincie Utrecht over duurzaamheid en in de Economic Board Utrecht. Ik heb dit jaar ook meegedacht over duurzaamheid in het nieuwe programma voor de VVD De Bilt'.

Nieuw
Fred van Lemmen zegt eraan te willen gaan werken om de VVD in De Bilt te laten groeien: 'Door goed te luisteren naar de inwoners, draagvlak te ontwikkelen bij de kiezers, binnen de partij, binnen de gemeente en door nieuwe leden te werven. En uiteindelijk op 21 maart 2018 veel mensen naar de stembus zien te krijgen, die op de VVD gaan stemmen. Het thema 'Nieuwe Energie' past goed bij de vernieuwing, die de VVD wil met een nieuw team, met een mix van nieuwe en ervaren krachten en met een nieuw liberaal programma voor de gemeente De Bilt'.

HvdB

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>