We 8 Match 2.0 zoekt buddy's

Algemeen Algemeen

In november 2017 start het Kunstenhuis De Bilt - Zeist voor de tweede maal met een participatietraject voor statushouders (nieuwkomers) in de gemeente.

Door middel van theatertrainingen, persoonlijke begeleiding van een buddy, een kennismaking met bedrijven en een individueel coachingtraject ontwikkelen statushouders hun talenten, zodat ze die optimaal kunnen inzetten bij het vinden van een nieuwe toekomst in De Bilt. Dit keer werkt men niet alleen met statushouders, maar ook met een 'gewone' groep bijstandsgerechtigden.

Voor de groep statushouders zoekt men mensen uit de gemeente, die een halve dag per week zin en tijd hebben om buddy te worden van één van de deelnemers gedurende het traject We ∞ Match 2.0, van november t/m april 2018. Gedurende het programma helpt men de statushouder met het zich eigen maken van de Nederlandse samenleving waardoor de kans op werk en studie wordt vergroot.

Vereisten zijn een open mind, nieuwsgierig zijn naar de ander en willen leren van elkaar. Er wordt op maat gewerkt, waardoor elk traject een andere insteek kan krijgen met als doel de statushouder stappen te laten zetten richting vrijwilligerswerk, studie of een (bij)baan. Geboden wordt een inspirerende werkplek, begeleiding en een vrijwilligersvergoeding. Voor meer informatie kan men e-mailen of bellen: wematchdebilt@gmail.com / tel. 0621864117. (Willeke Colenbrander).