FC De Bilt en SV Loosdrecht in evenwicht

Beide ploegen hebben uit de eerste twee wedstrijden drie punten overgehouden en vorig seizoen mondde de uitwedstrijd voor De Bilt in Loodrecht uit in een gelijkspel. Dus alles was tot voor de wedstrijd in evenwicht.

De toeschouwers hadden zich nog maar net onder hun paraplu's langs de lijn geïnstalleerd of daar was Redouan Boesouffi, die de Biltse mannen met een fraai doelpunt op een 0-1 voorsprong zette. In de eerste helft had FC De Bilt de wedstrijd kunnen beslissen, maar het miste de scherpte in de afronding en zo bleef het tot aan de rust 0-1.

Direct na de rust kreeg een Loosdrechtse verdediger de bal ongelukkig tegen zijn arm; de toegekende strafschop werd door Raymond van Nistelrooij niet verzilverd. Loosdrecht bleef hierdoor in de wedstrijd en er ontstond een tweede helft waar beide ploegen hun kansen roken. In de 58e minuut scoorde Loosdrecht de gelijkmaker, maar binnen 10 minuten was het Bobby Reyerse, die perfect (in-)kopte en De Bilt ging weer aan de leiding (1-2). Kort daarna een schitterend schot van Redouan, maar de bal vloog snoeihard net aan de verkeerde kant van de paal naast de kruising. De Biltse verdediging stond goed en het leek erop dat de nipte overwinning behaald zou worden. In de 91ste minuut kreeg Loosdrecht nog een corner: de afvallende bal werd goed ingeschoten en de prima keepende Timon de Jong tikte het leer uit de hoek. Daar stond echter een Loosdrechtse speler die de bal uit de moeilijke hoek alsnog in het Biltse goal wist te werken en het evenwicht herstelde: 2-2.