Wethouders Anne Brommersma en Madeleine Bakker op bezoek bij de Taalklas voor een gezellige lunch.
Wethouders Anne Brommersma en Madeleine Bakker op bezoek bij de Taalklas voor een gezellige lunch.

Mee-eten met Taalklas

Algemeen Activiteiten

Vorige week ontvingen de wethouders Anne Brommersma en Madeleine Bakker leerlingen van de Taalklas voor een gezellige lunch. De Taalklas is een speciale klas waar de kinderen van vluchtelingen met een verblijfsstatus hun eerste onderwijs ontvangen.

Het is de bedoeling dat de kinderen uitstromen naar een basisschool in De Bilt of Bilthoven. Het ene kind kan sneller geheel of gedeeltelijk naar een reguliere basisschool, het andere kind heeft misschien wel een heel jaar nodig, voordat het aan een gewone school toe is. Het is soms niet alleen de taalachterstand, maar aangezien deze kinderen veel hebben meegemaakt kunnen er ook allerlei andere factoren meespelen.

Mee-eten
Enkele kinderen die al waren doorgestroomd naar basisscholen als De Patio, De Werkplaats en de Van Dijckschool waren ook uitgenodigd. Zij brachten een vriendje of vriendinnetje mee. Het was een vrolijke bijeenkomst met ook indrukwekkende verhalen. De lunch was onderdeel van Eet mee! In je buurt. Een evenement van Stichting Eet mee! waarbij bedrijven, maatschappelijke organisaties en particulieren kunnen aanhaken door buurt- en plaatsgenoten ut te nodigen voor een hapje en een drankje, een lunch of een etentje. De etentjes van Eet Mee! zorgen voor meer binding in de samenleving. Voor meer informatie: zie www.eetmee.nl          (Annelies Kastein)