Het lukte niet bij FC De Bilt

Na een goede competitiestart met een uitoverwinning tegen CDW, stond op zaterdag 30 september de thuiswedstrijd tegen vv De Meern op het programma. De afgelopen seizoenen waren de onderlinge duels meestal spannend en werden de punten aardig verdeeld.

Direct na het eerste fluitsignaal pakte vv De Meern het initiatief en speelde thuisploeg De Bilt erg afwachtend. Het was vragen om moeilijkheden en het verbaasde dan ook niet dat in de 14e minuut vv De Meern al op voorsprong kwam. Uit een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd de bal uitstekend in de kruising geschoten.

Daarna herpakte De Bilt zich wel, maar het restant van de eerste helft kenmerkte zich door rommelig spel van twee kanten op het middenveld. Het enige vermeldenswaardige was een prachtig schot van Robert-Jan Sneller dat vol op de lat belandde.

Na rust ontstonden enkele kansen voor de Biltse aanvallers: de keeper tikte de bal netjes uit de hoek, een verdediger hield een bal van de lijn en uit een mooie voorzet van Milan Agterberg schoot Robert Jan een prima geplaatste bal weer op de lat; kortom het lukte net niet. Aan de andere kant scoorde vv De Meern uit een rommelige situatie de 0-2. Kort daarop kopte Sander van den Berg de bal tegen een arm van een Meernse verdediger, waardoor de leidsman zich genoodzaakt zag een strafschop toe te kennen, welke perfect werd genomen door Raymond van Nistelrooij en de spanning was weer volledig terug in de wedstrijd: 1-2.

Helaas voor De Bilt was het kort daarna weer raak voor vv De Meern; een afvallende bal werd in één keer prima geraakt en de bal vloog onhoudbaar in de hoek: 1-3. Met nog een half uurtje te spelen, probeerde FC De Bilt het wel, maar het leek wel of niets wilde lukken. Aanstaande zaterdag begint de wedstrijd weer gewoon op 0-0.