Commissaris van de Koning van Beek op werkbezoek in de gemeente De Bilt.
Commissaris van de Koning van Beek op werkbezoek in de gemeente De Bilt.

Werkbezoek Commissaris van de Koning

Algemeen Algemeen

De commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, de heer Willibrord van Beek, bracht op woensdag 13 september een werkbezoek aan de gemeente De Bilt waarbij onder andere een bezoek aan Bilthoven Biologicals en het Berg en Bosch-terrein op het programma stond.

De commissaris nam in een gesprek met het college van burgemeester en wethouders kennis van een aantal lopende dossiers en in het bijzonder van de ontwikkeling van de Life Science As: eén van de belangrijkste pijlers van de economie in deze gemeente. Aansluitend bracht het gezelschap een bezoek aan Utrecht Science Park Bilthoven, de satellietlocatie van Utrecht Science Park de Uithof, waar veel kennisintensieve bedrijven gehuisvest zijn. Bilthoven Biologicals gaf een blik achter de schermen van de vaccinproductie, waarmee zij wereldwijd een substantiële bijdrage leveren aan het uitroeien van polio en het beschermen van kinderen tegen infectieziekten.

Rondrit
Vervolgens werd er een rondrit gemaakt op het Berg en Bosch-terrein, waar specialistische instellingen op het gebied van zorg en gezondheid actief zijn. Na een bliksembezoek aan het Alexander Monro Ziekenhuis (gespecialiseerd in borstaandoeningen) werd in aanwezigheid van leden van Provinciale Staten en de gemeenteraad teruggeblikt op het bezoek. Burgemeester Sjoerd Potters bedankte de commissaris voor zijn komst en benadrukte nogmaals hoe bijzonder het is dat er zoveel belangrijke bedrijven de gemeente weten te vinden als vestigingsplaats en dat de gemeente nog meer gebruik wil maken van deze kracht. Commissaris Van Beek gaf aan onder de indruk te ze zijn van wat deze bedrijven bijdragen aan een gezondere en duurzame wereld