Morgenstond in de polder van Westbroek.
Morgenstond in de polder van Westbroek.

Westbroek ontmoet

Algemeen Natuur & Milieu

Voor de start van het nieuwe seizoen wordt u meegenomen in een bonte verzameling verhalen en filmbeelden over het boerenleven van vroeger en nu rondom het thema melken. Wakker worden tussen de koeien in de mistige polder met de warme geur van melk, die in stralen je emmer vult, 40 liter in een bus. Op tijd aan de weg zijn voor de melkrijder die nu, 37 jaar later, nóg alle nummers van de melkbussen opsomt met naam en adres van de eigenaar.

Hoe het aantal boerenbedrijven afnam, maar het aantal koeien gelijk bleef. Ontwikkelingen in de melkveehouderij van de laatste 60 jaar, langs weidewagen, doorloopwagen naar moderne stallen met 'Swing-over' en 'Rapid exit' tot aan de melkrobot. Over biest, hygiëne en huldigingen in de stal. Leven met koeien in een samenspel van vroeg opstaan, buiten zijn en doorwaakte nachten. Mooie gebeurtenissen om nog eens samen op te halen aan de hand van een film.

Dinsdag 3 oktober van 14.30 uur tot 16.30 uur bent u welkom voor de eerste bijeenkomst van Westbroek Ontmoet in het Dorpshuis van Westbroek. De kosten zijn 3 euro, inclusief een kop koffie of thee. Wanneer u wél wilt komen, maar niet weet hoe, kunt u vervoer regelen via de familie Kalisvaart, tel: 0346 281181. Ook wanneer u niet in Westbroek woont, bent u van harte welkom.

(Karien Scholten)