Burgemeester Sjoerd Potters met het diamanten bruidspaar.
Burgemeester Sjoerd Potters met het diamanten bruidspaar.

Maartensdijks echtpaar zestig jaar getrouwd

Algemeen Algemeen

door Guus Geebel

Op woensdag 20 september kwam  burgemeester Sjoerd Potters de heer en mevrouw Bos-Westerhuis thuis feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum. Ze trouwden precies zestig jaar geleden in het gemeentehuis van Maartensdijk en in de kerk in Lage Vuursche. Miep Westerhuis was toen 21 en Teus Bos 22 jaar oud.

Miep en Teus zijn allebei geboren en getogen in Maartensdijk. Ze kennen elkaar al heel lang. 'Teus ken ik al vanaf mijn zesde jaar want hij kwam veel bij ons thuis. Onze ouders waren kennissen van elkaar en onze vaders zaten samen bij de muziek. Teus werd bevriend met mijn broer en toen die verkering kreeg wilde Teus dat ook. Zo is het begonnen', vertelt Miep. 'Ik kon kiezen uit drie vrouwen en koos de middelste', zegt Teus schertsend. Ze hadden vijf jaar verkering.        

Werk
Miep heeft vroeger als hulp in de huishouding gewerkt en Teus ging na de ambachtschool bij Inventum in Bilthoven werken, tot hij in militaire dienst moest. Hij kwam bij de geneeskundige troepen terecht. Na de diensttijd werkte hij nog even bij Inventum maar daarna is hij veertig jaar bij Nettenbouw Amersfoort in dienst geweest. 'Ik was altijd buiten en dat was mijn lust en mijn leven.' De eerste twintig jaar werkte hij in de provincie Utrecht en toen daar minder werk was werkte hij voor Nettenbouw bij de bekabeling voor stoplichten in de hele stad Amsterdam. Miep heeft toen het jongste kind naar school ging nog een jaar of vier bij Vitras gewerkt.

Woningnood
Er was grote woningnood toen ze trouwden en ze hadden niet meteen woonruimte. De eerste paar maanden van hun huwelijk woonde Teus nog bij zijn vader en Miep bij haar moeder. Een oom van Teus, ome Jan Westbroek, woonde in een huisje aan de Karnemelksweg in Hollandsche Rading. Toen hij zag dat Miep en Teus niet samen konden wonen zei hij: 'Dat is geen doen. Jonge mensen horen bij elkaar.' Hij ging bij zijn broer wonen en Teus en Miep kregen de woning. Ze woonden er acht jaar. Vandaar verhuisden ze naar de Marijkelaan in Maartensdijk waar ze 47 jaar woonden. Ze wonen nu ruim vier jaar op het Maertensplein. Er kwamen vier kinderen, er zijn acht kleinkinderen en negen achterkleinkinderen.

Vakantie
Teus heeft vanaf zijn zevende tot zijn zestigste bij Kunst en Genoegen muziek gespeeld. Twee jaar geleden nam hij voor de laatste keer deel aam de avondvierdaagse. Elke dinsdagavond gaat hij nu nog in Dijckstate in competitieverband sjoelen. 'We hebben een geweldige steun aan onze dochter Nel en schoonzoon Gijs Boshuis.' Een keer per jaar gaan ze met z'n vieren op vakantie naar onder meer Griekenland of Turkije. Ze hebben twee keer per week huishoudelijke hulp. De diamanten bruiloft vierden ze op zaterdag 23 september in het Van der Valk restaurant De Witte Bergen in Hilversum. Ze gingen daar met een bus heen zodat er een wijntje gedronken kon worden..