FC De Bilt bekert verder

Na een serie verdienstelijke oefenwedstrijden, stonden de afgelopen drie zaterdagen in het teken van bekerwedstrijden. FC De Bilt was ingedeeld in een poule met De Valleivogels, SV Meerkerk en PVC. Deze ploegen komen ook uit in de tweede klasse, dus dat beloofde mooie krachtmetingen te worden.

Op zaterdag 2 september begon FC De Bilt met een thuiswedstrijd tegen PVC. De zondag-tweede-klasser uit Utrecht viel zwaar tegen en van een serieuze krachtmeting was geen sprake. Voor rust scoorden Sam Eerdmans en Robert-Jan Sneller. Na rust rolde de thuisploeg de tegenstander volledig op met doelpunten van Bobby Reyerse (2x), Erwin Korthals (2x) en nog een doelpunt van Robert-Jan werd het een 7-0 overwinning.

Een week later reisde de ploeg van trainer Alain Hijman naar Meerkerk, waar het de plaatselijke SV ontmoette. Deze wedstrijd was aanmerkelijk spannender. Toch werd de 0-2 overwinning al in de eerste helft bereikt. Doelpunten van Sander van den Berg en Robbert-Jan Sneller.

Knock-out
De laatste poulewedstrijd was op zaterdag 16 september tegen De Valleivogels uit Scherpenzeel. De Vogels hadden eveneens twee wedstrijden gewonnen en dus was het al bekend dat beide teams zich hadden geplaatst voor de knock-out-fase. Ondanks dat wilden beide teams een goede wedstrijd op de mat leggen om met een goed gevoel de competitie in te gaan. Ze waren duidelijk aan elkaar gewaagd en het spel golfde heen en weer. Aan beide kanten ontstonden wel kansen, maar de keepers wisten met prima reddingen hun doel schoon te houden. Een treffer vlak voor tijd van Bobby Reyerse werd wegens buitenspel geannuleerd.

Vervolg
Gezien het betere doelsaldo van FC De Bilt is de Biltse formatie als eerste in de poule geëindigd en gaat binnenkort horen wie de tegenstander wordt in de volgende ronde.
Komende zaterdag speelt FC De Bilt uit tegen CDW in Wijk bij Duurstede en op 30 september om 14.00 uur vindt de eerste thuiswedstrijd in de competitie plaatst tegen vv De Meern.