} Logo vierklank.nl
 Pim en Thomas hopen op een massaal publiek tijdens hun optreden
Pim en Thomas hopen op een massaal publiek tijdens hun optreden
Muziek

Optreden Heavy Whipped Cream op Kunstmarkt

door Walter Eijndhoven

De Bilts/ Bilthovense roots-, folk- en bluesrockband Heavy Whipped Cream treedt zaterdag 9 september op tijdens de Kunstmarkt in De Bilt. De vierkoppige band uit zich in soms lome, soms energieke losjes jammende songs, waarin veel ruimte is voor zowel harmonieuze samenzang als scheurende gitaarsolo's.

'Onze band bestaat uit vier leden, Ryan, Patrick, Pim en ik', begint Thomas zijn verhaal. 'Pim en Ryan ken ik al vanaf de basisschool. Omdat wij alle vier van muziek houden en allemaal ook een instrument bespelen, zijn wij vorig jaar bij elkaar gekomen om wat te gaan jammen, en dat beviel ons zo goed dat wij vaker bij elkaar kwamen. Nu oefenen wij één keer in de week, schrijven teksten voor onze nummers en jammen wij wat. Uiteindelijk komt er altijd wel een leuk nummer uit, hoewel wij het vaak nog bijschaven. In januari besloten wij uiteindelijk om samen een band te vormen. Sindsdien hebben wij al zo'n tien optredens gegeven in Utrecht, Zeist en Bilthoven'.

Headbangend
'Ons laatste optreden was tijdens de Open Dag van Het Lichtruim, zaterdag 26 augustus', vult Pim aan. 'Helaas waren Ryan en Patrick met vakantie, dus Thomas en ik moesten samen het publiek vermaken'. Veel stukken die de band speelt, zijn te herleiden naar de jaren '60 van de vorige eeuw, met een knipoog naar onder andere de Beatles, maar soms kunnen de bandleden zich ook overgeven aan snellere stukken en headbangend het publiek vermaken. 'Wij spelen inderdaad regelmatig covernummers van de Beatles, maar ook gewoon losse improvisaties vinden wij leuk. Dat gaat natuurlijk niet altijd zoals wij dat willen, maar het grote publiek heeft dat meestal niet in de gaten', legt Thomas uit.

Kunstmarkt
De band speelt aanstaande zaterdag op de Kunstmarkt en hoopt dat veel publiek op hun muziek afkomt. Pim: 'Ja, dat zou mooi zijn. Wij hopen dat iedereen geniet van onze muziek, Wij hebben er in elk geval zin in'. Na de Kunstmarkt is het de bedoeling dat optredens worden gegeven in Utrecht. Wie meer wil weten of horen over de band, kan op Facebook terecht. Thomas, Patrick, Pim en Ryan hebben al zo'n tien nummers geschreven en zijn te beluisteren via Spotify. Voor meer info: www.heavywhippedcream.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>