De pompoenenoogst is al volop bezig.
De pompoenenoogst is al volop bezig.

Pompoenfeest

Algemeen Activiteiten

Op zaterdag 9 september houden Tuinderij Eyckenstein en Agnes Kruiden Open Dag; deze dag valt samen met Open Monumentendag met het thema Boeren, Burgers en Buitenlui. De officiële opening van Open Monumentendag is om 10.00 uur op Buitenplaats Rustenhoven in Maartensdijk schuin tegenover Tuinderij Eyckenstein en Agnes Kruidentuin.

Deze Open dag staat in het teken van de pompoen. Op het veld waar de pompoenen groeien zijn sinds een aantal weken allemaal oranje bolletjes te zien van de pompoenen. Tuinderij Eyckenstein teelt ook dit jaar diverse soorten eetbare pompoenen. De bekendste daarvan is de oranje hokkaidopompoen die uit Japan, van het eiland Hokkaido, komt. 

Rondleidingen
Tuinder Luuk Schouten houdt om 13.00 uur een rondleiding door de groentetuin en Agnes Looman om 14.00 uur een rondleiding door de kruidentuin. Deze rondleidingen zijn gratis. Tot en met zaterdag 21 oktober zijn Tuinderij Eyckenstein en Agnes Kruidentuin elke woensdag van 13.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Op Dorpsweg 264-achter in Maartensdijk hangt de vlag uit en verwijst het bloemenbord naar de kruidentuin.