Logo vierklank.nl
 Ruim 80 bewoners genieten van het lekkers en de gezelligheid.
Ruim 80 bewoners genieten van het lekkers en de gezelligheid.
Activiteiten

Veel plezier op het Pleinfeest in Maartensdijk

Een groot deel van de bewoners van Valklaan, Fazantlaan, Patrijslaan en stukje Prins Bernhardlaan in Maartensdijk hebben vorige week weer veel plezier beleefd aan het Pleinfeest, dat voor de 14e keer werd georganiseerd door een aantal mensen uit die straten. Het feest duurde van woensdag tot en met zaterdag.

door Kees Diepeveen

De straten liggen in een blok. In het midden van dit blok ligt een plein waar garages en tuinen op uitkomen. Het pleinfeest is langgeleden ontstaan door een oud bewoner van het plein. Jongelui trapten graag een balletje en zijn garagedeur werd altijd als doel gekozen. Omdat de man daarvan af wilde bedacht hij een tafeltenniscompetitie buiten. Dat sloeg wel aan maar het weer werkte vaak tegen. De bewoner verhuisde maar had wel het idee gelegd om met elkaar te sporten. Zo is het pleinfeest ontstaan waar jong en oud uit het stratenblok aan mee doet.

Beachvolleybal
Grote animator van het pleinfeest is Harry Prosman. Hij stelde het programma samen, zorgde voor de noodzakelijke spullen en regelde medebewoners die meehielpen organiseren en uitvoeren. Dit jaar stonden de volgende sportonderdelen op het programma: Jeu de boules, darts, sjoelen, tafelvoetbal en beachvolleybal. Harry: 'Om te kunnen beachvolleyballen hebben we 60 kub zand laten storten en hebben daar een veld op uitgezet. Aan de zijkanten van de garages en tuinen hebben we hoge vangnetten gespannen om te zorgen dat de ballen op het terrein bleven. We speelden gedurende drie dagen een onderlinge competitie. Aan de zijkanten hadden we stoelen en een barretje met drank en koffie en thee. Reuze gezellig'.  

Schijnwerpers
Van woensdag tot en met vrijdag werden er wedstrijdjes gedaan. De kinderen konden 's middags al deelnemen aan kinderspelen onder regie van twee moeders. In de vooravond startten de volwassenen hun wedstrijden. Schijnwerpers zorgden alle dagen voor de verlichting. Op vrijdagavond zijn de finales van alle onderlinge competities gespeeld. Spel voor spel werden de finales gespeeld zodat er bij elk spel veel toeschouwers waren en er volop werd aangemoedigd. Elke avond na de wedstrijden bleven de bewoners gezellig na kletsen.

Warm- en koud buffet
Zaterdagavond stond er een groot warm- en koud buffet opgesteld. Voor deze afsluitende avond hadden zich 80 mensen aangemeld. Het warme buffet werd van de slager betrokken, het koud buffet werd door twee dames van het plein gemaakt evenals de fruitsalade en het nagerecht. Jong en oud deed zich tegoed aan het heerlijke buffet. Er werd tot in de late uurtjes teruggekeken op het prima verlopen pleinfeest.

Meer berichten