Alain Hijman: 'Ik heb er ongelooflijk veel zin in. FC De Bilt is een mooie en grote vereniging, waar ik graag mijn steentje zal bijdragen aan verdere groei van de club'.
Alain Hijman: 'Ik heb er ongelooflijk veel zin in. FC De Bilt is een mooie en grote vereniging, waar ik graag mijn steentje zal bijdragen aan verdere groei van de club'.

Alain Hijman ziet perspectief

Algemeen Sport

door Kees Diepeveen

Een opdracht heeft Alain Hijman niet direct meegekregen bij zijn aanstelling als de nieuwe trainer van FC De Bilt, maar het zit in zijn aard om zichzelf en zijn technische staf een opdracht mee te geven en naar een stip op de horizon te werken. En die stip is uiteindelijk de 1e klasse. In de doelstelling van de club staat dat FC De Bilt een stabiele factor in die klasse wil worden. Alain Hijman met zijn technische staf en Technische Commissie willen daar voor gaan.

Vier jaar geleden heeft Alain Hijman met zijn toenmalige vereniging Argon de landelijke beker bij de amateurs van Nederland gewonnen. Afgaande op dat resultaat heeft FC De Bilt wel een trainer met een mooie erelijst binnengehaald. Iemand die weet naar een resultaat toe te werken.

Vertrekkende spelers
Alain Hijman: 'Ik heb een 1 jarig contract met FC De Bilt afgesloten. Dat is zowel voor mij als voor de club verstandig. We kennen elkaar nog maar kort. Op een goed moment evalueren we de gang van zaken en kijken of we met elkaar verder gaan'. De omstandigheden nu zijn anders dan halverwege het vorige seizoen. Toen was nog niet bekend dat er zo veel spelers gingen vertrekken. 'Dat was wel een verrassing voor mij' aldus Alain Hijman. 'Uit gesprekken met het bestuur en TC was toen niet bekend dat dit zou gebeuren. Ook in de afstemmingsgesprekken met de toenmalige selectiespelers kwamen er geen signalen van dien aard. Niet alleen bij mij maar ook bij bestuur en TC was over het vertrek van een groot aantal spelers niets bekend. Door het aanspreken van het netwerk van de nieuwe trainersstaf en TC staat er weer een volwaardige en brede A-selectie van 25 spelers en 4 keepers. In de 3e of 4e week van de voorbereiding gaan we daarin door-selecteren'.  

Drive
De vorige trainer Gerrit Plomp heeft het prima gedaan bij FC De Bilt. Van de 4e naar 2e klasse en in de twee afgelopen seizoenen is de nacompetitie gehaald. Daar heeft Alain Hijman alle respect voor, maar erkent ook dat wat geweest is, is geweest. Het is aan trainer en staf om met de nieuwe selectie te gaan werken aan de doelstelling de 1e klasse te bereiken en er te blijven. 'Hierin is belangrijk een goede interactie met spelers en staf' aldus Alain Hijman. 'Ik zal duidelijk aanwezig zijn en goed aangeven wat ik vraag en verlang. Hierbij is drive van alle betrokkenen bij alles wat we met elkaar doen belangrijk. We moeten met elkaar het maximale eruit halen. Zo bereik je succes. Of dat al direct in het seizoen 2017-2018 zal zijn is nu nog niet te voorspellen, dat kan best wat later zijn'.

Talentvolle jeugd
Alain Hijman is een trainer met veel oog voor de jeugd. 'Een grote club als FC De Bilt heeft een forse jeugdafdeling en dat is mede een reden geweest om hier te willen komen. Zelf zal ik een aantal keren in het seizoen een jeugdteam trainen, iets wat overigens ook gevraagd wordt van mijn A-selectiespelers. Dat is een manier om het voetbalinhoudelijke niveau op te hogen en mogelijk meer structuur in de jeugdteams aan te brengen. Daarnaast is het goed voor de binding tussen de A-selectiespelers en de jeugd binnen FC De Bilt. En wie weet kunnen we de talentvolle jeugd naar selectieniveau brengen".

Begonnen
De kennismakingsbijeenkomst tussen spelers, trainer en technische staf heeft half juni plaatsgevonden. Inmiddels zijn de trainingen bij FC De Bilt op 5 augustus weer begonnen. De voorbereidingstijd voor de competitie bedraagt zeven weken. In deze periode wordt er drie maal per week getraind. 'Ik ben erg benieuwd wat de spelers laten zien, hoe fit ze zijn en hoe de interactie zal verlopen tussen de nieuwe spelers' aldus de trainer.