Qigong in de natuur.
Qigong in de natuur. Foto: Viviane van Hooft

Gratis qigong-lessen in Houdringe

Algemeen Activiteiten

Geef je dit jaar ook weer die zomerlessen? Wat een ontspannen begin van de dag! Heerlijk om zo in de natuur bezig te zijn. Je gaat wel door hè, want dit wil ik niet meer missen. Zo maar een paar reacties van mensen die op vrijdagochtend meedoen met de qigong-lessen in Houdringe. Wil je dit ook eens ervaren? Dat kan op 28 juli en de eerste drie vrijdagen van augustus.

Docent Emile Weesie zegt over de lessen 'Ik geef die buitenlessen heel graag. In het bos kun je pas echt ontdekken wat de oefeningen met je doen. Het bos voedt je. De geluiden, de geuren, de lucht. Het laat je je ontspannen. Je kunt even alles loslaten en genieten van wat er is'. De deelnemers van de zomerlessen van twee jaar geleden waren zo enthousiast dat Emile sindsdien ook door het jaar heen buitenlessen geeft. Zelfs in de winter.

Qigong bestaat uit eenvoudige bewegingen die geen bijzondere vaardigheden van je vragen. Je maakt de bewegingen in het ritme van je lichaam en je ademhaling. Op elke leeftijd kun je het beoefenen. Het heeft dezelfde basis als acupunctuur en t'ai chi. De docent heeft ervaring met het geschikt maken van de oefeningen voor mensen die lichamelijke klachten hebben.

Yin in Yang organiseert de zomer-lessen qigong voor de 10e keer. Gratis. De laatste jaren is dat in samenwerking met stichting Mens De Bilt. De lessen zijn op 28 juli, en 4, 11 en 18 augustus. Verzamelen is om 9.45u bij het informatiebord van de stichting Utrechts Landschap bij het Biltse Meertje. De les duurt van 10.00 tot 11.15u. Aanmelden is handig, zodat bij slecht weer de binnen-locatie kan worden bekendgemaakt. De groepsgrootte is beperkt tot maximaal 20 deelnemers. Verdere informatie bij Emile Weesie (06 2291 8560, emile@yininyang.nl) of op de website yininyang.nl.