Alle eendjes zwemmen - onder grote belangstelling - in het water.
Alle eendjes zwemmen - onder grote belangstelling - in het water. Foto: foto Hans Lebbe / HLP images

Lukkie Duck Race

Algemeen Algemeen

Op zaterdag 1 juli was er op het Maertensplein in Maartensdijk de Lukkie Duck Race: een spektakel, waarbij 4000 race-eenden tegen elkaar de strijd aanbonden om als eerste de finish van een 40 meter lang wedstrijd-bad te passeren. In vier races konden de deelnemers mooie prijzen winnen. Het raceprogramma werd omlijst door optredens van Harmonieorkest Kunst en Genoegen, de band De Gasten en lokale DJ's.

De Lukkie Duck Race werd georganiseerd door Lions Club de Bilt-Bilthoven. De opbrengst komt ten goede aan twee goede doelen: renovatie van De Vierstee in Maartensdijk en Fight for Sight, oogoperaties in Nepal en India.

Regenen
In de middag dromden de toeschouwers samen op het plein. Gelukkig hield het op met regenen, waardoor het evenement nog leuker werd om bij de wonen. De eerste heat werd gezamenlijk afgeteld, onder leiding van wethouder Madeleine Bakker. Enthousiast werden de 4.000 eenden aangemoedigd en al snel was bekend wie de prijzen had gewonnen. Er waren prachtige prijzen te winnen: vier schoonheidsbehandelingen bij DIO drogisterij van Rossum op het Maertensplein, vier wijnpakketten van Whisky- en Wijnhandel Verhaar, twee bomen van Copijn, maar liefst 25 prachtige boodschappenpakketten van de Jumbo, en nog veel meer moois.

Renovatie
Vierstee 2.0 kreeg een sponsorbijdrage uitgereikt van maar liefst 2.500 euro van de TVM Foundation. Een prachtige bijdrage aan de inrichting van het te renoveren multifunctionele centrum. Na de tweede heat speelde het harmonieorkest Kunst en Genoegen leuke populaire muziek. Voor de gelegenheid hadden ze hun kleding versierd met leuke eendjes.

Hoofdprijs
De bedrijfs-eenden-race werd gewonnen door Apotheek Maertensplein. Zij streden met veel andere ondernemende eenden voor de prachtige hoofdprijs: een heerlijke barbecue voor 11 personen, aangeboden door Kwaliteitsslagerij Zweistra. De finale was extra spannend omdat hier de hoofprijs zou vallen: een E-bike t.w.v. € 1.750,-, ter beschikking gesteld door de Bike Shop Loosdrecht met een mooie bijdrage van de Rabobank. Na de finale maakten velen gebruik van de gelegenheid om lekker na te praten met hamburgers, saté en een lekker drankje. Samen genoten de mensen van de gezellige muziek van De Gasten' die, samen met alle vrijwilligers, er een prachtige middag van hebben gemaakt.

De winnaars staan op www.lionsclubdebiltbilthoven.nl. Binnenkort wordt bekend wat de opbrengst van het evenement is voor De Vierstee en voor Fight for Sight. [HvdB]