Sint-janskruid (Hypericum perforatum) bloeit rond het Sint-Jansfeest op 24 juni, de tijd dat de zon op zijn hoogst staat.
Sint-janskruid (Hypericum perforatum) bloeit rond het Sint-Jansfeest op 24 juni, de tijd dat de zon op zijn hoogst staat.

Midzomeravondwandeling

Algemeen Natuur & Milieu

Wandelen in de natuur is altijd een belevenis, maar nog aantrekkelijker is het in de vroege ochtend of in de avond wanneer de zon naar de horizon zakt. Want: bij de lage zonnestand is het licht bijzonder mooi en in de vroege ochtend of de late avond komt het ook nog eens van juist de andere kant, waardoor alles er weer heel anders uitziet. Nog een reden: op deze tijdstippen zijn de vogels actiever dan midden op de dag en de kans op waarnemen van klein wild is groter.

Jaarlijks gaat de IVN-afdeling De Bilt e.o. dan ook een keer op pad in de vroege ochtend (april; vroege vogels) en in de avond als het nog lang licht is. Dan is er ook de gelegenheid even stil te staan bij de zonnewende en o.a. bij de natuurzaken die genoemd zijn naar St. Jan (naamdag 24 juni)

Dit jaar is de Midzomeravondwandeling op woensdag 21 juni, start om 20.30 uur, bij het paviljoen op het landgoed Beerschoten. De toegangsweg is op de Holle Bilt in De Bilt, tegenover de parkeerplaats van het Van der Valk hotel. Toegang gratis, aanmelden is niet nodig. Honden kunnen niet mee. Verrekijker en goede schoenen worden aanbevolen. Nadere informatie bij Jaap Oskam, (030 2211831) of Roel Maas-Bakker (030 2721611) of op www.ivndebilt.nl

!